Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1781 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2011 - 22:01

balin: Až ho připojíš k PC, tak najdi ve složce Garmin soubor Geocache vizit. Nebo tak nějak. Ten stáhneš na Gc.com... Já to nepoužívám, jen jsem to kdysi zkoušel. Je to tak nějak:-))
  • 0

#1782 geba & marcana

geba & marcana

geba:)

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2011 - 22:06

Máme 62s ale mělo by to být stejné. Při navigování ke keši přejdi na stránku. Hledání pokladu. Pak dej Záznam pokusu-nalezeno-přidat komentář.
  • 0

#1783 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2011 - 7:06

balin napsal/a:
Zajtra idem nalov a neradby som zapisovaldobloku.
dik

Ahoj baline. Osobně se mi neosvědčilo psát logy do Garmin Oregonu, ale jen označovat si nálezy. Ty pak nahrát na gc.com pomocí fieldnotes a připsat k nim z hlavy komentář.

Psát na Oregonu komentáře ke keškám je docela opruz (ostatně jako psaní čehokoliv). I když má celkem velký displej, tak kombinace podivné citlivosti dotykové vrstvy, nepřesnosti při stisku atd. je psaní strašně pomalé a často chybové. A to si nepřipadám, že bych měl až tak tlusté prsty :-)

Uvidíš ale sám.

Jinak k tvému dotazu viz otázka č. 12 a 11
Now that I've found some caches how do I use fieldnotes to log my caches?
Can I enter text on my Garmin Oregon as part of the log entry and have that text show up as part of my fieldnotes?
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#1784 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2011 - 9:09

Ke komentářům a FieldNotes: - nač tlusté/tenké prsty? Píšu - dotýkám se displaye - něčím tenkým. Větvičky jsou všude. Klíče. Golfové týčko je téměř dokonalé :) (nalezeno v keši). Míchátko na kafe. Prostě cokoli. Jo, mám folii na displayi. - poznámky: fakt to chce jen něco stručného - co bylo vyměněno, kod TBéčka, pozn. o poškození keše... Field Notes jsou textový soubor s pevnou strukturou. Takže ho před logováním stáhni do počítače a v nějakém slušném editoru udělej změny - třeba při hromadném logování nahraď první úvozovky (hromadně) uvozovkami a nějakou frází - třeba "Nalezeno v pohodě, díky za keš! Zbytek tvých poznámek tam zůstane a pak to můžeš doplnit při logování na netu. Anebo prostě se v tom editoru rozepiš, půjde to líp jak na webu. Pak dáš nahrát Field Notes, ukážeš na ten soubor na PC (protože to nepotřebuje připojený Garmin, přece, je jedno, kde je ten soubor) a je to. NEEDITUJ přímo v Garminu. A nejenom, že spojení s PC je pomalé. - občas Garmin "spadne" (mě to tedy obyčejně nedělá, ale teď o víkendu se mi resetoval 4x - byl jsem z toho úplně na nervy. Vliv GPX souboru? Plné paměti?). Při tom se někdy stane, že se ti ztratí "nalezené" keše a podobně (při lovu serie to fakt potěší...). Pozor! Field Notes jsou textový soubor, toho se to nedotkne! Nezpanikař a nepokoušej se znovu "zaznamenat" nalezené keše z paměti! Ve FieldNotes se nic nepoškodilo, všechny tvé poznámky zůstaly nedotčené!
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1785 Popina

Popina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2011 - 10:26

Mám jen malinký dotaz. Chci si koupit Garmin Oregon 550T. Předpokládám, že tato T verze v sobě obsahuje TOPO mapy. OVšem co se týče přesného dohledání kešky, hodily by se mi i Fotomapy. Prodávají se také jako mapy nebo jsou zároveň s TOPO mapami? Předem dík
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#1786 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2011 - 10:30

Popina:
zakoupit rsp. https://buy.garmin.c...op.do?pID=70144
vyrobit si sám
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#1787 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2011 - 10:59

dík za radu. pozabudol som na reštart PC, teraz už vidím všetko
  • 0

#1788 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 0:17

Popina napsal/a:
Mám jen malinký dotaz. Chci si koupit Garmin Oregon 550T. Předpokládám, že tato T verze v sobě obsahuje TOPO mapy. OVšem co se týče přesného dohledání kešky, hodily by se mi i Fotomapy. Prodávají se také jako mapy nebo jsou zároveň s TOPO mapami? Předem dík

Tak pozor, T sice znamená topo mapu, ale to je mapa celé Evropy a ještě k tomu v měřítku 1:100000... Takže jestli očekáváš nějakou opravdu pořádnou mapu ČR, tak si ohlídej aby v tom byla i TOPO Czech, nebo ještě podrobnější TOPO Czech Pro.
  • 0

#1789 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 11:55

Z jiného soudku: mám Oregon 550, nikdy jsem neměnil software, je tam původní. GS zase udělal nějaké změny a teď bych řekl, že se týkají i Pocket Querry - všiml jsem si např. ikonky fotky u keší se spoilerem (PQ z PM účtu, žádné úpravy). Takže - změněné PQ, asi struktura .gpx. Nahrána standardně .gpx o 1000 keších. A o víkendu mi 4x samovolně restartoval, resp. jen se vypnul Oregon. Předtím to nedělal. Našel jsem jednu keš - GC2JRWJ - po nakliknutí na ni na Oregonu na mapě na ni mohu navigovat, mohu zapsat log i přečíst hint, ale při pokusu o přečtení listingu mi zobrazí jen název keše, prázdnou obrazovku a Oregon zatuhne - pomůže jen vyndat baterie. Stalo se to ještě někomu? Co s tím, co mám čekat?
  • 0

#1790 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 13:50

Ikonka fotky u kesi se spoilerem? Tak to se mi nejak nezda. Nebude to spis ikonka fotky kterou jsi vyfotil fotakem O550ky? Co se tyka zatuhavani, s tim neporadim.
  • 0

#1791 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 16:24

medwyn_cz napsal/a:
Ikonka fotky u kesi se spoilerem?
Tak to se mi nejak nezda. Nebude to spis ikonka fotky kterou jsi vyfotil fotakem O550ky?

Naprosto spolehlivě ne. Jeli jsme na Zubatou Žábu a stáhnul jsem si od středu 5km na všechny strany. Nikdy jsem tak daleko nebyl. Byly tam ikonky keše a kousek vlevo vedle předmětné ikonka foťáku. Spoilery jsou tam u každý druhý keše.
  • 0

#1792 Johule

Johule

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 17:19

Citecka napsal/a:
Našel jsem jednu keš po nakliknutí na ni na Oregonu na mapě na ni mohu navigovat, mohu zapsat log i přečíst hint, ale při pokusu o přečtení listingu mi zobrazí jen název keše, prázdnou obrazovku a Oregon zatuhne - pomůže jen vyndat baterie.

Stalo se to ještě někomu? Co s tím, co mám čekat?

Tohle přesně se mi stalo už třikrát - tři keše, u kterých když dám zobrazit listing, Oregon takhle chcípne... Já mám software pravidelně upgradovanej a poprvé se mi to stalo letos na jaře...taky bych ocenila vědět, jestli se s tím dá něco dělat, občas je to dost nepříjemný (např. když člověk potřebuje zjistit úkoly u earthky a nakonec ji kvůli týhle blbosti nedá:@)
  • 0

#1793 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 17:30

... nebo když ti po tom vytuhnutí zmizí veškerý záznamy o odlovených keších a ty seš před koncem serie... :(
  • 0

#1794 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 18:29

Nemusí to být chyba firmware, ale chyba v GPX souboru u té keše, které se nezobrazuje listing. Pokud používáš geoget, vygeneruj gpx jen s tou keší a zeptej se Halumy jestli na něj nemrkne.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1795 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 19:21

Chjo... píšu, že NEpoužívám GG a mám čistě PQ z Premium účtu :( a právě na to se ptám, jestli a) skutečně došlo k nějaké změně ve struktuře .gpx od GS (což si myslím že ano) b ) děje-li se to ve vztahu k této změně nebo z jiných důvodů.
  • 0

#1796 devon rex

devon rex

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 19:51

Citecka napsal/a:
Chjo... píšu, že NEpoužívám GG a mám čistě PQ z Premium účtu :( a právě na to se ptám, jestli
a) skutečně došlo k nějaké změně ve struktuře .gpx od GS (což si myslím že ano)
b ) děje-li se to ve vztahu k této změně nebo z jiných důvodů.

A je nějaký konkrétní a signifikantní důvod proč jet na tom prehistorickém SW?
  • 0

#1797 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 20:19

no - dělám přes 15 let s počítačema. To mě naučilo několik věcí - třeba, co funguje, neopravuj. A taky že jakýkoliv update přinese spíš víc problémů než výhod - takže se dělá až už opravdu není zbytí. To je prostě zkušenost. Doteď to fungovalo - anebo, cituji, "nebyl důvod ke stížnostem". Prostě, když nebudu jistej, že problémy, které DO TEĎ nebyly, opraví update, nebudu ho dělat.
  • 0

#1798 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 20:37

Celkem běžně se mi stává, že se mi nezobrazí keše celého souboru gpx staženého jako PQ z PM. Určitě to bylo nějakou zmršeností u některé keše. Detailněji jsem to nestudoval, ale pokud mi na tom záleží, tak po jistotu kouknu, zda jsou keše viditelné. Pomůže spolehlivě přepasírování přes GSAK.
  • 0

#1799 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 21:35

Tak tím ..., co funguje, neopravuj.... by se měl řídit hlavně Groundspeak. Po každém upgradu čekám, co zase nebude fungovat. Co se týká té zmiňované keše, tu jsem měl zcela bez problémů, ale pravda, mám to přes geoget, který při exportu zbytečné HTML likviduje. Ale zrovna u této bych žádnou HTML záludnost nečekal. Dobrá zkouška: příslušné GPX zobrazit v prohlížeči, zkoušeno v GoogleChrome. Pokud je v pořádku, zobrazí strom XML dokumentu, pokud je tam chyba, napíše na kterém řádku. Druhá zkouška - otevřít ho v Mapsource. A třetí zkouška - otevřít ho v POIloaderu. Ten je na špatnou strukturu dost citlivý.
  • 0

#1800 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 22:24

Ta jedna už mě netrápí - jen by bylo lepší vědět, proč. Už je odlovená. Jo, jestli se to bude opakovat, bude problém. Ale co to opakované samovypínání? Zpozoroval to taky někdo?
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka