Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1801 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2011 - 0:33

Topomapy v sobe obcas obrazuji nejake POI, ktere maji ikonku fotacku. Mozna jsi mapove POI povazoval za novou funkci. Ale nedovedu si predstavit, jak by zmena formatu GPX mohla pridat nove funkce do GPS bez aktualizovani firmwaru :) Mimochodem, proc myslis, ze se zmenil format PQ? Ja jsem si niceho nevsiml, tak se ptam.
  • 0

#1802 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2011 - 2:51

Citecka napsal/a:
Ta jedna už mě netrápí - jen by bylo lepší vědět, proč. Už je odlovená. Jo, jestli se to bude opakovat, bude problém.

Ale co to opakované samovypínání? Zpozoroval to taky někdo?

No mě se párkrát stalo, že jsem u Oregona 550t -tuším v mapě- klepl do displeje a vypnul se. Netuším proč. Od té doby nic. (ťuk,ťuk na dřevo). Ale řekl bych, že to možná opravil upgrade... těžko říct. :-/
  • 0
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.

#1803 cufik_team

cufik_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2011 - 10:28

Citecka napsal/a:
Našel jsem jednu keš - GC2JRWJ - po nakliknutí na ni na Oregonu na mapě na ni mohu navigovat, mohu zapsat log i přečíst hint, ale při pokusu o přečtení listingu mi zobrazí jen název keše, prázdnou obrazovku a Oregon zatuhne - pomůže jen vyndat baterie.

Stalo se to ještě někomu? Co s tím, co mám čekat?

+ Rufuc : sekání GPS - ano stalo se mi to samé, cca v srpnu. Několikrát. Na O450. V té době jsem to zkoušel na FW 4.80 a i zpětně na 4.50. Dělalo mi to na obou FW. Málem letěla do koše, dost mě to venku sejřilo. FW aktualizuji. Nestalo se, že by se mi GPS vypla ale listingy ani hinty nezobrazovala. Dělala to tak nějak nevyzpytatelně. Po prvním zadrhnutí venku jsem večer při přípravě nahrál z GG stažené kešule (tak do 50ti ks). Pustil jsem GPS, zkusil navigovat na pár keší, listingy a hinty OK. Druhý den ráno navigace na první keš OK a všechny další keše už se při pokusu o čtení listingů nebo hintů sekaly. Pak jsem zase zažil jiný den, že některé kešule to sekaly a jiné ne. Od té doby jsem nejdřív přeformátoval svoji původní kartu 2GB, potom i vyměnil kartu za větší a mám poslední FW. Zatím jedu bez sekání ale pocity při pokusu o zobrazení listingu mám vždycky smíšené... Řekl bych, že strukturou gpx souborů to nebylo. Když jsem to testoval tek jeden soubor, který se mi sekal tak tenkrát po formátu karty třeba cvičně zase chvíli fungoval. Zpětně zatím nedokážu říct, kde byl zakopaný pes. Řekl bych že si ze mě O450 dělal srandu.
  • 0

#1804 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2011 - 10:53

cufik_team napsal/a:
... Řekl bych že si ze mě O450 dělal srandu.

Jo, to bude vono. Tomu bych nakonec tak nějak věřil nejvíc :)

POI. To mě nenapadlo. Jsem to kus vola :) Mám pod tím od kohosi věnované nové vygenerované POI Čech a ono to možná bude natolik čerstvé, že tam i ta Žába bude. No jo. Myslet, až pak psát.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1805 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2011 - 10:55

Jiný dotaz: mpik mi psal, že snad novější upgrady FW umějí přečíst už i dlouuuuhééé listingy AŽ DO KONCE. To už by důvod k updatu byl. Je to pravda?
  • 0

#1806 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2011 - 11:04

Citecka napsal/a:
Jiný dotaz: mpik mi psal, že snad novější upgrady FW umějí přečíst už i dlouuuuhééé listingy AŽ DO KONCE. To už by důvod k updatu byl.
Je to pravda?

Je. Při scrollování se občas zaškobrtne jako by načítal další kousek, ale zobrazil mi i ten nejdelší listing celý. Jestli je tam nějaký limit, tak jsem ho zatím nenašel.
  • 0

#1807 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 6:52

Nikde tady nemůžu najít odpověď na otázku, jaký je rozdíl mezi mapou Topo Czech a Topo Czech PRO?
  • 0

#1808 rago

rago

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 7:31

Smrk napsal/a:
jaký je rozdíl mezi mapou Topo Czech a Topo Czech PRO?

Myslím že v PRO jsou vidět například i průseky v lese. Prostě je podrobnější
  • 0

#1809 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 7:39

Přesně tak je podrobnější. Obyč TOPO má detaily jako mapa v měřítku 1:25000 a TOPO PRO 1:10000.
  • 0

#1810 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 9:47

aká je vlastne v O550T mapa? oblasť Dunakiliti: dunajské ramená vôbec nie sú zakreslené, vodné dielo tak isto a to tam je aspoň 20 rokov. V okolí Rajky je len časť dunajských ramien, lesné a polné cesty tak isto chýbajú a to ich CN2006 pozná. Vyskúšal som profil Geocachin a Rekreačný, podla všetkého profil na zobrazovanie máp nemá vplyv. Mapy mám nastavené tak ako dodal garmin, všetko aktiv.
  • 0

#1811 devon rex

devon rex

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 9:52

balin napsal/a:
aká je vlastne v O550T mapa?
oblasť Dunakiliti: dunajské ramená vôbec nie sú zakreslené, vodné dielo tak isto a to tam je aspoň 20 rokov. V okolí Rajky je len časť dunajských ramien, lesné a polné cesty tak isto chýbajú a to ich CN2006 pozná. Vyskúšal som profil Geocachin a Rekreačný, podla všetkého profil na zobrazovanie máp nemá vplyv. Mapy mám nastavené tak ako dodal garmin, všetko aktiv.

Ta globální mapa je určena jen na hrubou orientaci, Čekám od ní že mi ukáže kterým směrem jít ale tím to asi tak končí. Třeba v Mongolsku zaplaťpánbůh za ni. Taky nemůžeš ve 3 gigách chtít celý svět v 1:25000 (to je tak německo max.) :D
  • 0

#1812 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 11:20

Ta globální mapa je určena jen na hrubou orientaci, Čekám od ní že mi ukáže kterým směrem jít ale tím to asi tak končí. Třeba v Mongolsku zaplaťpánbůh za ni. Taky nemůžeš ve 3 gigách chtít celý svět v 1:25000 (to je tak německo max.) :D

predpokladal som, že tam budú aspoň základné veci: bežné lesné cesty a pod. Kupoval som hlavne kvôli zahraničiu. V IT napríklad sú velmi zle značené turistické chodníky ak vôbec sú. Kúpil som si tam dokonca turistickú mapu ale vyzeralo to ako stredoveká mapa, v podstate nepoužitelné. No budem asi nútený dokúpiť ďalšie.
  • 0

#1813 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 11:22

nebo nic nekupuj a pouzij OpenStreetMap...
  • 0

#1814 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 11:46

petulinka1 napsal/a:
nebo nic nekupuj a pouzij OpenStreetMap...

Samozřejmě. Taky si všimni Petulinky podpisu.

Anebo zadej do googlu rapidshare garmin maps... nebo tak něco.
  • 0

#1815 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 11:50

petulinka1: presne tak, osobne pouzivam tohle a jsem maximalne spokojen:
http://www.wanderrei...e/garmin_de.php
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1816 DittmannCZ

DittmannCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 20:22

jednou jsem brzy vypojil 550 z kabliku a GPX se neulozil cely, pak mi to blbnulo naprosto stejne jak popisujete..neuplny listingy, resety, vypinani...stacilo znovu nahrat gpx
  • 0
DittmannCZ

#1817 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2011 - 14:54

Ahoj, mám dotaz: Když si do GG uložím finálové waypointy, jde je potom (po stáhnutí POI a GPX do oregonu) nějak viděv v oregonu? Jako seznam od nejbližších k místu, kde jsem... Pak se na ně nechat navigovat ataaak:-))) Díky.
  • 0

#1818 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2011 - 15:00

Když použiješ správné exportní makro (určené pro nové Garminy), tak se ti ikona keše přesune na místo Final waypointu a z původního místa se stane start waypoint. Tedy ne vždy, ale dá se to tak nastavit a po instalaci je to tak nastaveno. Někomu víc vyhovuje to nepřesouvat. Takže normálně tě to když dáš navigovat na keš povede přímo na finálku.
  • 0

#1819 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2011 - 21:00

To jsem si také myslel. Ale je tam těch final waypointu víc, než jsem si vytvořil. A to i ke keším, které mi nic neříkají. Ale zase málo na to, aby byly z celé ČR - pokud by to ukazovalo i waypointy nějak zadané v orig listingách. A všechny jsou v relativně malém okruhu - cca do 45 km. Když si najdu keš, která má i ten final waypoint, dám navigovat, tak to vede na původní otazník... Používám to makro na nové Garminy a nic jsem nepřenastavoval (teda alespoň vědomě:-))
  • 0

#1820 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2011 - 20:53

Chtel jsem se zeptat, jak je mozne, ze kdyz nahruju na gc.com field notes z oregona, neni nahrany cas nalezu (v geogetu vidim 0:00) ale pritom v souboru geocache visits cas zapsany je.
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama