Přejít na obsah

Fotka

GgStat

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1202 odpovědí na toto téma

#421 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 11:48

MaFa napsal/a:
Gorde, to nema cenu diskutovat se Sobikem, on to stejne nepochopi. Nejspolehlivejsi cesta jak ukoncit nejaky free produkt je nasrat autora. As is je standardni pravni vyraz, a pod timto terminem je siren prakticky vsechen SW vcetne placeneho. Kdyz se ti neco nelibi, tak to nepouzivej - a to neplati jenom na cely GgStat, ale i na jednotlive casti. Takze kdyz se mi nelibi graf Elevation, tak ho jednoduse zakomentuju.
Jak vidis Sobiku, najdou se i lidi, kteri prilozi ruku k dilu, do GgStatu uz prispel treba LudekV nebo PetrX a na tahu je Gord. HuntBehind zase sepsal navod k pouziti. Co kdyby ses taky zapojil a sepsal treba FAQ. Tim by jsi ostatnim hodne pomohl a stejne jsi na foru porad. A treba by se pak nasel nekdo, kdo by si tvuj prispevek rad precetl. Nebo se treba vrat k lepe podporovanemu placenemu GSAKu.

Ale opět jsi nepochopil nebo nechceš chápat. Já psal jen to, že prostě 99% kačerů jsou lidi, co neumí programovat a využívají vaše free programy. Víme, že na update pracuje víc lidí a proto odpovědi některých v tom smyslu, tak si to naprogramuj mi připadají trochu nefér.
  • 0

#422 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 968 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 11:53

ano, sobik by moh sepsat na vod na geoget a vsechny jeho doplnky, protoze tolik odpovedi na tolik 'vsetecnych' otazek tu nikdo nedostal :) a konec koncu prave on si stezuje, ze zadny navod neni..
  • 0

#423 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 13:32

Tak to je zajimavy cislo co uvadis, jeste pred rokem se mluvilo o geocachingu jako o zabave primarne pro IT lidi a dneska uz je jich jenom 1%. Tak tomu rikam sesup. Problem je, ze od toho ocekavas moc a sam nechces nicim prispet. GgStat je nastroj pro IT lidi a kdokoliv muze naprogramovat nejaky Windows GUI pro neodborniky. Je jenom nechapu, proc nam porad vycitas, ze nedelame dost pro tebe, kdyz ty nedelas nic pro nas.
  • 0
MaFa

#424 Sumak.cz

Sumak.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 15:29

Koukam ze vyvojari jsou dost nastvani na sobika kvuli jeho vsetecym otazkam :) , ale ty otazky jsou potreba , pokud by vsichni mlcely tak by se Vase dilka ubirala jen vasim smerem a drive ci pozdeji by dosla na hranice , nekdo programuje druhy mu pomaha a obektivni kritika a prani jsou take potreba . Nejsem IT programovani nerozumim , ale vas GSstat a GG je prijemny nastroj, nikdy si nestezuju (vzladne to nekdo jinej), ale pokud je nova verze jsem potesen ze umi vic . Nastesti gsstat ma skveli nastroj na ovlivneni finalniho vystupu v podobe moznosti editovat Temple.* a vnem perfektni poposky co znamena jaky graf atd, takze jde vytvorit presne to co kazdy potrebuje jenom umazavani toho co nechce a kopirovani toho co chce nekde jinde..,. Slava IT lidem
  • 0

#425 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 17:54

Sumak.cz napsal/a:
Koukam ze vyvojari jsou dost nastvani na sobika kvuli jeho vsetecym otazkam :) , ale ty otazky jsou potreba , pokud by vsichni mlcely tak by se Vase dilka ubirala jen vasim smerem a drive ci pozdeji by dosla na hranice , nekdo programuje druhy mu pomaha a obektivni kritika a prani jsou take potreba . Nejsem IT programovani nerozumim , ale vas GSstat a GG je prijemny nastroj, nikdy si nestezuju (vzladne to nekdo jinej), ale pokud je nova verze jsem potesen ze umi vic . Nastesti gsstat ma skveli nastroj na ovlivneni finalniho vystupu v podobe moznosti editovat Temple.* a vnem perfektni poposky co znamena jaky graf atd, takze jde vytvorit presne to co kazdy potrebuje jenom umazavani toho co nechce a kopirovani toho co chce nekde jinde..,. Slava IT lidem

Problém není v otázkách, ale v tom, že na jednu otázku připadají dvě až tři rýpnutí do autorů programů.

Ale to s tím návodem není špatný nápad, Sobíku, dokumentace tvořená uživateli na webu GeoGetu čeká jen na Tebe :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#426 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 17:57

Zajímavý námět z vlákna "vyplňujeme tabulku" Přidán 15.01.2009 17:56 Upravit Citovat Pedro_kl napsal/a: Taky mě napadla jedna statistická úchylka. V tabulce terén/obtížnost počítat koeficient. Příklad: 20 cache 1/1 = 20 (1*1*20) 20 cache 1/2 = 40 (1*2*20) 20 cache 5/5 = 500 (5*5*20) a výsledný součet všech okýnek 560. Ta statistika je fakt asi úchylkasmiley To je zajímavý bodový koeficient :-) To by skoro stálo za to to tam dodělat :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#427 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 17:58

Myslim, ze proti vsetecnym otazkam nikdo nijak nenamita. V pripade sobika jde povetsinou spise o neprilis diplomaticky ton, jakym predklada sve pozadavky. Nic naplat, privetivym tonem se lepe dosahne vysledku. ;)
  • 0

#428 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 19:36

...
  • 0

#429 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 20:09

Az se te zase budu nekdy chtit zastat, tak mne nekdo nakopnete! :(
  • 0

#430 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 23:05

nechme toho a pojdme si užívat GG2. Jsou na webu dokumentované všechny proměnné a funkce GG2 nebo je někde novější přehled? Dneska jsem narazil na jednu proměnnou, co jsem na webu nenašel a je funkční...
  • 0

#431 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2009 - 11:03

A o jakou jde?
  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#432 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2009 - 11:05

Snazims e mit popis na webu akrualni. Vyjimkou je v tuto chvili popis trid, ktery sjem chvili neaktualizoval. (A i kdyz bude aktualizovany, nektere emtody mam schvalne utajene...) Na co jsi narazil?
  • 0

#433 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2009 - 14:29

HaLuMa napsal/a:
Snazims e mit popis na webu akrualni. Vyjimkou je v tuto chvili popis trid, ktery sjem chvili neaktualizoval. (A i kdyz bude aktualizovany, nektere emtody mam schvalne utajene...)

Na co jsi narazil?

GC.waypoint.isfinal ... dělám nové makro pro export do TomToma. Nevím, ale jestli jsou podobné funkce i pro další typy waypointů...
  • 0

#434 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2009 - 14:48

sobikovi napsal/a:
GC.waypoint.isfinal ... dělám nové makro pro export do TomToma. Nevím, ale jestli jsou podobné funkce i pro další typy waypointů...

No, neni to nejstastneji prolinkovane (zlepsim), ale utajene to neni:
http://geoget.ararat...p/geo.TWpt.html
  • 0

#435 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2009 - 15:15

HaLuMa napsal/a:

sobikovi napsal/a:

No, neni to nejstastneji prolinkovane (zlepsim), ale utajene to neni:
http://geoget.ararat...p/geo.TWpt.html

koukám na to, ale nějak tma to gc.waypoint.isfinal nevidím... nebo za to gc.waypoitn můžu přidat cokoliv co tam je uvedeno? Jde mi ted o to, jak identifikuji další typy waypointů
  • 0

#436 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2009 - 15:20

Aha. Finta je v tom, ze tohle je objektove programovani. je tu trida TWpt, ktera popisuje pridany waypoint, a ma nejake property a metody. To je treba to isFinal.

GC je zase pro zmenu trida Tgeo. Ta ma property Waypoints, coz je seznam waypointu, tedy seznam TWpt.

takze za gc.waypoints[x] se skryva prave ten TWpt, a muzes tam pouzit vse, co na te strance vidis.
  • 0

#437 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2009 - 15:29

Proste si tu tridu vzdycky predstav jako takovou cernou krabicku. A mas nekolik druhu krabicek. A kazdy druh krabicek ma nejake vlastnosti a muzes s ni delat nejake specifike operace. To, co s krabickou muzes delat, je definovane druhem te krabicky. Je uplne jedno, jak si tu krabicku pojmenujes, jestli Pepa nebo Franta. Jmeno je jen pro to, abys odlisil krabicky od sebe. Ale operace, co s nima muzes delat, je dana typem. Takze naprikald GC je krabicka typu TGeo. Nic ti ale nebrani, si udelat trebas svoji promennou KrasnaGeocache a udelat ji opet typu Tgeo a pracovat s ni. (neco takoveho muzes videt v makru, co nacita hodnoceni kvality ze serveru.) Kdyz se u toho Tgeo podivas na metody, co pracuji s okolnimi kesemi, tak zjistis, ze vysledek je zase hromadka krabicek Tgeo, a s kazdou z nich muzes delat uplne stejne operace jako s tou puvodni krabickou, ackoliv se to jmenuje uplne jinak. A podobne je to s tim TWpt. Je jedno, jak se ta promenna jmenuje, dulezite je, jakeho je to typu. tento objektovy system umoznuje velmi efektivne popsat slozite vztahy mezi jednotlivymi cernymi krabickami a velmi efektivne s tim pracovat. Ostatne, vsechny tyto objekty jsou prave ty objekty, se kterymi Geoget interne pracuje.
  • 0

#438 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2009 - 15:34

HaLuMa napsal/a:
Aha. Finta je v tom, ze tohle je objektove programovani.

:D nj, já objektové programování v C++ studoval někde v roce 1986... a od té doby na to nesáhl.
  • 0

#439 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2009 - 19:59

Tak jsem se pustil do zkoušení GGSTATu, rozchodil, ale ne vše. 1) Přesto, že mám u keší tagy Elevation, graf Elevation má jen hlavičku a dost. 2) Homelocation asi vidí ggstat někde na rovníku, ať použiji zadání přímo, nebo doporučené HomeLat = 'Geoget_RefX'. HomeLon = 'Geoget_RefY' Během zpracování problikne DOSové okno s chybovým hlášením: Argument "Geoget_RefX" isn'tnumeric in subtraction (-) at Geo/Distance.pm line 232, (TEMPLATE) line 110. Tento text se opakuje dvakrát.
  • 0

#440 flyingcobra

flyingcobra

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2009 - 20:16

ProKesTom napsal/a:
Tak jsem se pustil do zkoušení GGSTATu, rozchodil, ale ne vše.
1) Přesto, že mám u keší tagy Elevation, graf Elevation má jen hlavičku a dost.
2) Homelocation asi vidí ggstat někde na rovníku, ať použiji zadání přímo, nebo doporučené HomeLat = 'Geoget_RefX'. HomeLon = 'Geoget_RefY'
Během zpracování problikne DOSové okno s chybovým hlášením: Argument "Geoget_RefX" isn'tnumeric in subtraction (-) at Geo/Distance.pm line 232, (TEMPLATE) line 110.
Tento text se opakuje dvakrát.

ad1, už se to tu řešilo, google graf má problém s počty hodnot na d 500, ale už to tu někdo řeší.
ad 2, souřadnice je potřeba nastavit v souboru GGstat.config.pass, nestačí je nastavit jen jako domácí souřadnice v GeoGetu
  • 0

14 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka