Přejít na obsah

Fotka

GgStat

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1202 odpovědí na toto téma

#461 flyingcobra

flyingcobra

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 16:53

gord napsal/a:

flyingcobra napsal/a:
Pokud použiju Flag P, tak to všude píše 100%,

A neni to nahodou tim, ze mas v GG jen svoje nalezy a nemas tam zedne dalsi kesky? Ten algoritmuse takovyto: 100 % jsou vsechny aktivni kesky z dane oblasti + vsechny neaktivni jiz nalezene kesky z teze oblasti. Pokud v databazi nemas zadne nenalezene kesky z dane oblasti, pak je to vzdy 100 %.

Aha, tak tohle jsem pochopil spatne, je to tak jak rikas, puvodne jsem myslel, ze se tam maji zobrazovat procenta kolik procent z celkoveho nalezu cachi je v danem okrese, viz jak to vygeneruje FindsByKrajCZ Flags:NP Nálezy podle kraje v tabulce

flyingcobra napsal/a:
o posunutí čísel při flagu N při zobrazení menší mapky mi to dělá problém jen u okresů, pokud mám malou mapku u krajů, tak jsou čísla v pořádku.

Malou mapku o okresu - jakym prikazem v Template ji generujes?

generuji ji timto prikazem
EDIT: FindsByOkresCZMap Flags:N none

flyingcobra napsal/a:
ale díky moc za práci, plus prosím, prosím bych se přiklánět ke grafu podle elevation stylem tak jak sli cache nalezy po sobe a tim vykreslena krivka, ale to je jen podmet na zlepseni

Ale klidne, jen jak na ten limit a extremy?
No nevim, jak presne ty omezeni funguji, ale myslel jsem ze by to slo nejak takhle

http://chart.apis.google.com/chart?cht=lc&chd=t:60,40,120,2,50,100&chs=250x100
kde hodnoty 60,40,120,2,50,100 by byly hodnoty vysek a jejich vypis by tam byl zaznamnanej podle poradi nalezu.
Je tady nejake omezni? v poctu zadanych hodnot? nebo vysek tech hodnot?

• 0

#462 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10136 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 17:23

[quote]flyingcobra napsal/a:
Malou mapku o okresu - jakym prikazem v Template ji generujes?

generuji ji timto prikazem
EDIT: FindsByOkresCZMap Flags:N none[/quote]

Tohle generuje velkou mapu, pokud se nemylim.

kde hodnoty 60,40,120,2,50,100 by byly hodnoty vysek a jejich vypis by tam byl zaznamnanej podle poradi nalezu.
Je tady nejake omezni? v poctu zadanych hodnot? nebo vysek tech hodnot?
[/quote]

V tom je prave ten problem. POcet takto zadanych hodnot je v API omezen a zatim jsem nevymyslel algoritmus, jak dostat treba 2000 nalezu do 300 hodnot, aby tam VZDY zustal zachovan prumer a vsechny extremy (jedna nalezena kes na Mt Blanku a den na to druha na Sicilii).

Opakuji: je to otazka toho, co by takovy graf mel vlastne zobrazovat.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#463 flyingcobra

flyingcobra

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 17:37

ad mapa: generuji to timhle FindsByOkresCZMap Flags:N none,ale ve splitu mam jeste FindsByCantonTable none a to je ten problem tech divu, o kterem jsi asi psal, kdyz porovnam umisteni v te male, kde je to posunuté s tou velkou, tak jsou ty cisla na tom miste, kde na te velke. Ja jen ze jsem to srovnaval s tema krajema a nevsiml jsem si, ze tam to neni podle splitu, ale funkci FindsByKrajCZ Flags:NP Nálezy podle kraje, ktera uz to ma v sobe a kde se to zobrazuje dobre ad graf aha,nejak jsem tu hodnotu 300 pri cteni manualu prehledl. Ale mozna jen napad. Co to udelat tak, ze nebudes omezovat graf, ale udelas tech grafu vice pod sebou. Tzn. ze nekdo kdo má <300 nálezů, tak tam bude mít jen jeden graf, kdo má <600, tak tam bude mít dva grafy pod sebou jeden z cachema od 1-299 a v tom druhem 400-599 atd. A pokud by se sirka grafu dala napr. 350, tak by se 2 grafy vesli vedle sebe, s tim ze 4 grafy ve dvou radcich uz obsahnout 1200 cachi, a když se nastaví rozumně výška, tak to ani nezabere tolik místa Otazkou je, zda se da programatorsky zvladnou to rozdeleni po 300kách
  • 0

#464 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1383 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 17:40

Vidis Gorde, ja jsem te varoval. Google API je limitovane a jine API nemame. Mam takovy pocit, ze ten limit je dany hlavne velikosti radku v browseru nebo tak neco. Proste se smirte s tim, ze GgStat takovy graf mit nebude. Pokud to nekdo nutne potrebuje, muze si snadno vyexportovat nalezene kese do GPX a jakymkoliv dalsim nastrojem zpracovat. Pak muzete klidne nahrat obrazek nekam na web a pridat ho do statistik. Takovehle funkce uz ve statistikach ztraceji smysl a zamyslete se nad tim, jake informace vas zajimaji o ostatnich kacerech a jenom takove si davejte do svych statistik.
  • 0
MaFa

#465 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10136 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 18:02

flyingcobra napsal/a:
Otazkou je, zda se da programatorsky zvladnou to rozdeleni po 300kách

Tak to je fakt prkotina. Ale trochu dost to ztrati na prehlednosti. Az tak vyrazne, ze si myslim, ze to neni spravna cesta.
  • 0

GeoGet:

#466 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10136 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 18:03

MaFa napsal/a:
Vidis Gorde, ja jsem te varoval.

:-) S tim vedomim jsem do toho sel. Kdyby mi takoveto veci vadily, asi bych ani nepsal do fora.
  • 0

GeoGet:

#467 polnjumen

polnjumen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 19:34

Přišel jsem na dvě drobnosti: FindsByMonth - pokud je tam Flags:Hide, zobrazí se jen poslední rok, ale pokud tam Flags:Hide není, nezobrazí se nic - v tom případě by se asi mělo zobrazit vše, tak jak to bylo v předchozí verzi FindsByKrajCZ - tabulka se neřadí podle počtu nálezů, ale zřejmě podle pořadí
  • 0

#468 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10136 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 19:49

polnjumen napsal/a:
Přišel jsem na dvě drobnosti:

FindsByMonth - pokud je tam Flags:Hide, zobrazí se jen poslední rok, ale pokud tam Flags:Hide není, nezobrazí se nic - v tom případě by se asi mělo zobrazit vše, tak jak to bylo v předchozí verzi

FindsByKrajCZ - tabulka se neřadí podle počtu nálezů, ale zřejmě podle pořadí

To jsou veci. Vsechny funkce ve vsech modifikacich v zakladni velikosti mam ve svem pokusnem template a vsechny jsou zobrazene spravne. Jinak bych si to poslet MaFovi ke zverejneni nedovolil. Tak to svedu na nej :) Treba dalsi jeho nechteny zasah pri finalni kompletaci k distribuci.
  • 0

GeoGet:

#469 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 20:36

gord napsal/a:
V tom je prave ten problem. POcet takto zadanych hodnot je v API omezen a zatim jsem nevymyslel algoritmus, jak dostat treba 2000 nalezu do 300 hodnot, aby tam VZDY zustal zachovan prumer a vsechny extremy (jedna nalezena kes na Mt Blanku a den na to druha na Sicilii).

Opakuji: je to otazka toho, co by takovy graf mel vlastne zobrazovat.

Nevím, ale zrovna tohle bych asi nezobrazoval. Měl jsem představu, že by graf keš - nadmořská výška měl zobrazovat poměr keší v určíté nadmořské výšce, tedy bez časového hlediska. Něco jako % podíl keší v nadmořské výšce s jasným max/min a průměrem..

... pokud se do grafu vejde max 300 (někde tady zaznělo 400) hodnot, tak co propočítat nějaké skupiny podle váhy a průměrů?
  • 0

#470 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14531 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 20:39

No, vsak toto ukazuje prave ten stavajici histogram, ne?
  • 0

#471 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1383 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 21:12

No vidíš, a zrovna toho jsem se ani nedotkl. Upravoval jsem jenom elevations na nic jinyho jsem nesahal, a to asi byla chyba. Problem je asi v tom, ze tvoje zakladni velikost neni ta, kterou pouzivaji ostatni. Meritko v histogramu - moje chybka, zapomenuty komentar FindsByMonth - jo vypada to na chybku - uz je to opraveny FindsByKrajCZ - vidis Gorde, ja ti rikal ze vytup z hashe perlu je nahodny a musi se setridit, ted uz tomu snad budes verit - taky uz opraveno Aby se ty cisla na mapach zobrazovaly spravne, tak musite nastavit stejnou sirku jako Gord: WIDTHNEXT 750 FindsByOkresCZMap Flags:N Nálezy podle okresu Elevation puvodni graf je vlastne distribuční funkce výšky vámi nalezených keší, jen jsem si nemohl vzpomenout, jak se tomu říká Poučení pro mě: se změnami pěkne pomalu, krok za krokem Vydána nová opravená verze 1.1.12a - tři zmiňované chyby by měly být opraveny
  • 0
MaFa

#472 pozorjed

pozorjed

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 21:43

díky všem za úpravy GeoGet + GGstat, nestačím ani všechny novinky testovat ;)
  • 0

#473 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10136 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 21:52

pozorjed napsal/a:
díky všem za úpravy GeoGet + GGstat, nestačím ani všechny novinky testovat ;)

No, jak vidis, ani my jsme je nejak nestihli otestovat. A to byla chyba.

MaFo, diky za opravu mych chyb.
  • 0

GeoGet:

#474 polnjumen

polnjumen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 22:53

Skvěle, díky za bleskovou opravu :)
  • 0

#475 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2009 - 23:24

Nevím, čím to je, ale mám položku Zajímavá čísla stále v angličtině... a na mapě okresů nemám vybarvené všechny okresy, kde jsem měl nálezy.. a ani ta čísla nesedí. Třeba okres Liberec mi to ukazuje 6 nálezu, podle GG jich je 24. Okres Břeclav 5, graf 0 včetně kraje..
  • 0

#476 urbanb

urbanb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 19 January 2009 - 0:10

Tak jsem nainstaloval novou verzi GG a GgStat a mám problém, zabrazuje se pouze Ústecky kraj a jen okresy Teplice a Litomeřice, jinak počty kešek jsou v pořádku, ale grafy podle okresů a krajů ne. Zkoušel jsme už asi 3x, a kontroloval jsem i některé z novějších kešek, protože se generování statistik vždy na dost dlouhou chvili zastavilo u kešky Rosenburg GCY387, ale po její kontrole proběhlo posledni generování už bez zdržení, ale opět špatně. Tak nevím co s tím?
  • 0

#477 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1383 příspěvků(y)

Publikováno 19 January 2009 - 9:58

Zkusil by znova naplnit tagy tech okresu a kraju, treba je chyba tam. Na Zajimava cisla musis mit nadefinovane LANG_NUMBERS_... nebo tak nejak v template. Podivej se na ten prilozeny Template.cz. Jak poznas kde se ti zastavilo generovani statistik? GgStat zadny takovy udaj neposkytuje. Zrejme tedy jde o neco v makru GgStat2, taky to moh ten mikrom nazvat jinak.
  • 0
MaFa

#478 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 19 January 2009 - 10:53

MaFa napsal/a:
Zkusil by znova naplnit tagy tech okresu a kraju, treba je chyba tam. Na Zajimava cisla musis mit nadefinovane LANG_NUMBERS_... nebo tak nejak v template. Podivej se na ten prilozeny Template.cz. Jak poznas kde se ti zastavilo generovani statistik? GgStat zadny takovy udaj neposkytuje. Zrejme tedy jde o neco v makru GgStat2, taky to moh ten mikrom nazvat jinak.

Díky. Takže update sekce LANG_xxxxx pomohl a čeština je tam už OK :-) Nicméně smazání a znovu nahrání krajů/(okresů nepomohlo, je to pořád stejný :( A taky jsem si všiml, že šedivé podbarvení řádků není správně v sekci Moje kešky.. je podbarven jen text, ne celý řádek jako v ostatních statistikách.
  • 0

#479 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1383 příspěvků(y)

Publikováno 19 January 2009 - 11:11

To podbarveni opravim, muzes mi kdyztak poslat na mail v profilu seznam kesek z jednoho okresu, kde ti to nefunguje? Mohlo by to byt v diakritice, nahraval jsi ty okresy pomoci zelenyho makra (nepamatuju si jmeno, jenom ikonku) nebo pomoci mikromova? Jink sirku mapy si zmen pomoc WIDTHNEXT 750 a budes mit cislicka tam kde maji byt.
  • 0
MaFa

#480 honzat-cz

honzat-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 19 January 2009 - 11:14

Ahojkáč. Před pár dny jsem se konečně odhodlal se pohrát s "přenosem dat" do GeoGetu a pomocí GgStatu vygenerovat nějaké statistiky. Nejdřív jsem byl rád, že to vůbec něco zobrazuje. Po vychytání pár chyb při přenosu už statistiky vypadaly moc hezky. Jedna z věcí však nefungovala. A to "Nálezy podle výšky". Bylo mi řečeno kolegou kačerem, že prý tato statistika funguje pouze do 400 nálezů. Teď jsem četl, že už by mělo být opraveno. V mém profilu se graf již zobrazuje. Akorát mi není jasné, co vlastně zobrazuje?! Připadá mi to, jakobych začal lovit u nás v Břeclavi na nejnižším místě a cestoval stále výš a výš a skončil u mnou nejvýše nalezené keše na Velké Javořině ;) Což samozřejmě není pravda... Vypadá to, jakoby se všechny mnou nalezené keše seřadily od nejníže po nejvýše položené a k tomu se pouze dohodily počty... Akorát nevím, o čem tento graf vypovídá... :( Díky za nakopnutí. Lovu zdar. Honza
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama