Přejít na obsah

Fotka

GgStat

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1202 odpovědí na toto téma

#821 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2009 - 16:23

následně v druhém příspěvku dovolil polemizovat

A proč si to myslíš.. To je špatná cesta.

No jasne, jenze ja preferuju dialog nebo diskusi, polemiku si strc za klobouk. http://cs.wikipedia.org/wiki/Polemika

P.S. Ten konkurenční program dává volbu

Ktery statistiky berou souradnice z finalek? Sem s nima, hned najdu par mysterek i bez pocitani. :)

Že to má smysl zkusím vysvětlit na tom příkladu s keší s final v Michli a počátkem v Černošicích. Pokud půjdu na lov do Michle a dám si zobrazit keše nejblíž referenčnímu bodu Michle, tak tam ta keš nebude a nenajdu. Stejně tak budu pěkně nasr.. až budu v Čeernošicích hledat keš a pak zjistím, že je v Michli, kde jsem byl včera.

To ma smysl pri planovani, nikoliv ovsem ve statistikach. Stejne jsou to vsechno silne virtualni cisla, obzvlast ty vzdalenosti. Vubec se nebere v uvahu teren, nadmorska vyska atd. To co se momentalne pocita, je je nejkratsi vzdalenost mezi body promitnutymi na uroven hladiny more. Takze uz z principu je ta vzdalenost spis neco jako teoreticky minimalne mozna trasa po zemskem povrchu - cili zpresnenim takove cisla vubec nic neziskas. Za predpokladu rovnomerneho rozptylu finalovych souradnic od pocatecnich se dokonce pri velkem poctu kesi blizis k presne hodnote. Takze hodne lov a usla vzdalenost bude presna, pokud ti jde o jednu kes, tak si u ni zmen souradnice na ty finalovy.

• 0
MaFa

#822 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2009 - 16:38

sobikovi napsal/a:
P.S. Ten konkurenční program dává volbu, zda to tak chci či ne včetně řazení vzdáleností keší od referenčního bodu. Že to má smysl zkusím vysvětlit na tom příkladu s keší s final v Michli a počátkem v Černošicích. Pokud půjdu na lov do Michle a dám si zobrazit keše nejblíž referenčnímu bodu Michle, tak tam ta keš nebude a nenajdu. Stejně tak budu pěkně nasr.. až budu v Čeernošicích hledat keš a pak zjistím, že je v Michli, kde jsem byl včera.

Jenze to michas jablka s hruskami.

Jedna vec je prace v programu s korigovanymi souradnicemi. Tam to smysl ma. Napriklad i GG umi u polygonu a tras filtrovat podle korigovanych souradnic a ne podle vychozicich. Duvod je zrejmy a prakticky.

Jenze jina vec je podle korigovanych souradnic delat statistiky. A nejvice zvlastni mi prijde z toho delat problem. jediny problem je v tom, ze nekde nejaka cisla ve statistice nejsou presna - stejne ty statistiky studuje jen jejich vlastnik. :D
  • 0

#823 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2009 - 18:30

MaFa napsal/a:

následně v druhém příspěvku dovolil polemizovat

A proč si to myslíš.. To je špatná cesta.

No jasne, jenze ja preferuju dialog nebo diskusi, polemiku si strc za klobouk. http://cs.wikipedia.org/wiki/Polemika

P.S. Ten konkurenční program dává volbu

Ktery statistiky berou souradnice z finalek? Sem s nima, hned najdu par mysterek i bez pocitani. :)

Že to má smysl zkusím vysvětlit na tom příkladu s keší s final v Michli a počátkem v Černošicích. Pokud půjdu na lov do Michle a dám si zobrazit keše nejblíž referenčnímu bodu Michle, tak tam ta keš nebude a nenajdu. Stejně tak budu pěkně nasr.. až budu v Čeernošicích hledat keš a pak zjistím, že je v Michli, kde jsem byl včera.

To ma smysl pri planovani, nikoliv ovsem ve statistikach. Stejne jsou to vsechno silne virtualni cisla, obzvlast ty vzdalenosti. Vubec se nebere v uvahu teren, nadmorska vyska atd. To co se momentalne pocita, je je nejkratsi vzdalenost mezi body promitnutymi na uroven hladiny more. Takze uz z principu je ta vzdalenost spis neco jako teoreticky minimalne mozna trasa po zemskem povrchu - cili zpresnenim takove cisla vubec nic neziskas. Za predpokladu rovnomerneho rozptylu finalovych souradnic od pocatecnich se dokonce pri velkem poctu kesi blizis k presne hodnote. Takze hodne lov a usla vzdalenost bude presna, pokud ti jde o jednu kes, tak si u ni zmen souradnice na ty finalovy.

Je prostě neuvěřitelný, co někteří pojídači koláčů dokáží mít za "konstruktivní" připomínky k nebohým autorům programů, kteří strávili stovky hodin práce a vytvořili skvělý dílo. Kdyby chroničtí hledači much a navrhovači naprosto šílených vlastností a funkcí místo těch nesmyslů vyrazili na lov, patřili by zcela jistě ke třídě českých kačerů, kteří vynikají počtem keší a ne počtem připomínek ve fóru...

BTW, hádejte, kdo by výměnou svých příspěvků ve fóru za ulovený kešky poskočil ze svého 827. místa v ČR na 27. ...?!? :D:D

Tak snad zvolejme 3x díky HaluMovi a MaFovi, přestaňme se rejpat v číslíčkách statistik a hurá do skorojarní přírody na lov!
  • 0

#824 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2009 - 19:04

Můžete se prosím podívat na tu chybu s BR v nadpisu u grafů výšek? Díky.
  • 0

#825 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2009 - 19:08

kiReGPS napsal/a:
BTW, hádejte, kdo by výměnou svých příspěvků ve fóru za ulovený kešky poskočil ze svého 827. místa v ČR na 27. ...?!? :D:D

:D to se ti povedlo. Jenže já to nedělám kvůli statistikám, dělám to pro radost a poznání. To že jsem aktivní na fóru s tím snad nemá co dělat... B)

kiReGPS napsal/a:
Tak snad zvolejme 3x díky HaluMovi a MaFovi, přestaňme se rejpat v číslíčkách statistik a hurá do skorojarní přírody na lov!

Je škoda, že moje díky a uznání vždy vejde v niveč, netajím se tím že je za tím vším kus práce.
  • 0

#826 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2009 - 19:32

sobikovi napsal/a:
:D to se ti povedlo. Jenže já to nedělám kvůli statistikám, dělám to pro radost a poznání. To že jsem aktivní na fóru s tím snad nemá co dělat... B)

Nemá - to byla moje malá demagogie... Ale ten poskok o přesně 800 míst je trefa, ne...;);)

sobikovi napsal/a:
Je škoda, že moje díky a uznání vždy vejde v niveč, netajím se tím že je za tím vším kus práce.

Už nějakou dobu čtu tohle fórum (a tím i mnoho tvých příspěvků ;) ).
Chce to podle mne:

1. obrátit poměr pochvalných a těch druhých,
2. před napsáním každého toho druhého si 5x zvážit (přitom hodně pomáhá myšlenková výměna pozic autor<->rejpal...!), jestli se podařilo vymyslet něco kontruktivního - tj. odhalit chybu a přispět ke kvalitě nebo vymyslet funkci/vlastnost, na kterou nikdo (ani sám autor) nepřišel a kterou přitom vlastně všichni potřebují.

Uvidíš, že pak každý uznale řekne: "jo Sobík, v keškách průměr, ale na fóru, na fóru to von je jednička...!" :D:D
  • 0

#827 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2009 - 19:41

kde mi jde o to mít jenom jeden nadpis pro oba grafy s nadmořskou výškou. Ten nadpis by měl být na dva řádky, proto to BR v textu, které by mělo fungovat a funguje. Druhý graf má nadpis none, takže by se nemělo nic zobrazi.

Zkusil jsem si to dat do svyho templatu a funguje to bez problemu. Jsi si jistej, ze tvuj template je v poradku? Zkus si ten vyslednej HTML soubor prohlidnout na lokalnim disku, treba je to zase zasluha noveho filtrovani na gc.com.
  • 0
MaFa

#828 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2009 - 20:43

kiReGPS napsal/a:
Uvidíš, že pak každý uznale řekne: "jo Sobík, v keškách průměr, ale na fóru, na fóru to von je jednička...!" :D:D

:D
  • 0

#829 Trauma_Zero

Trauma_Zero

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 507 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 19:06

Jak přinutím GGStats aby mi vyjel statistiku kde budou vyhodnoceny jako nejvýchodnější ulovená cache jedna z těch co mám odlovenou na Slovensku ? Při vytváření statistiky se tvrdošíjně zastaví na východní hranici ČR. Tuším že je nutno někde něco nastavit. Poradíte ? Možná tu tento dotaz zazněl ale procházet 42 stran zpět je otročina. Díky za případnou odpověď.
  • 0

#830 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 19:18

A ta tvoje nalezena nejvychodnejsi GCVYW1 ze Slovenska se ti nezda dost na vychod? Mas jeste nejakou vychodnejsi? A mas u tech vychodnich vyplneny souradnice v Gg2? Zrovna nej.. keskam se stat uplne sumafuk.
  • 0
MaFa

#831 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 19:31

U nás figuruje nejvýchodnější keš v Polsku a funguje to zcela bez problémů, normálně doplněné souřadnice a vše jak má být, takže ve statistice bych chybu nehledal, spíš v datech...
  • 0

#832 Trauma_Zero

Trauma_Zero

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 507 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 23:44

MaFa napsal/a:
A ta tvoje nalezena nejvychodnejsi GCVYW1 ze Slovenska se ti nezda dost na vychod? Mas jeste nejakou vychodnejsi? A mas u tech vychodnich vyplneny souradnice v Gg2? Zrovna nej.. keskam se stat uplne sumafuk.

No vidíš nemám, tu která jsem myslel že je nejvíc na východ tak nakonec není. Tuhle trapnou situaci nyní řeším přešlapováním a hvízdáním si :)
  • 0

#833 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2009 - 8:09

Tak po delší době bych měl malou prosbičku. Šlo by do statistik přidat seznam DNF? V podstatě stejný jako je seznam FTF, pouze by se vytvořil dle tagu s hodnotou např. DNF?
  • 0

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#834 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2009 - 8:18

zlicinaci napsal/a:
Tak po delší době bych měl malou prosbičku. Šlo by do statistik přidat seznam DNF? V podstatě stejný jako je seznam FTF, pouze by se vytvořil dle tagu s hodnotou např. DNF?

To si muzes udelat sam. Staci tyvorit si tag a upravit template. V prikladech to mas uvedeno, sice ne s DNF, ale tusim s CWG. To zvladnes upravit, verim ti. ;)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#835 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2009 - 8:38

gord napsal/a:

zlicinaci napsal/a:

To si muzes udelat sam. Staci tyvorit si tag a upravit template. V prikladech to mas uvedeno, sice ne s DNF, ale tusim s CWG. To zvladnes upravit, verim ti. ;)

No ovšem to je naprosto skvělé řešení, navíc ta důvěra ... podívám se na to :-)
  • 0

#836 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2009 - 8:59

Nejdriv si nadefinuj tag DNF v GG2, ja bych doporucil naplnit ho datumem neuspechu, protoze se podle nej tridi.

Template

DEFINETAG TagDNF DNF
LANG_TAG_TagDNF DNF datum
...
START

TAGTABLE Index ID Published Date Icon Terrain Difficulty Size Distance Direction Code Name
TagCustomizedList TagDNF Nase neuspechy

• 0
MaFa

#837 munu

munu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2009 - 10:52

gord napsal/a:

V příkladech? Trochu jsem hledala, ale nic nenašla. Kde můžu ty příklady vidět? Díky.
  • 0

#838 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2009 - 11:05

munu napsal/a:
V příkladech? Trochu jsem hledala, ale nic nenašla. Kde můžu ty příklady vidět? Díky.

Soucast dokumentace v posledni verzi ggstat (1.1.19) v adresari GgStatDoc. Pres index.html se lze dopracovat k jednotlivym castem dokumentace. Jednou z casti jsou i priklady.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#839 munu

munu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2009 - 11:40

Děkuji, sloupce umím přidávat, s templatem si zhruba taky poradím. Můj dotaz zněl kde najdu ty příklady, které uvádí Gord ve svém příspěvku. Chtěla bych se z nich něco přiučit. Nešlo mi konkrétně o DNF tabulku.
  • 0

#840 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2009 - 12:03

munu napsal/a: Můj dotaz zněl kde najdu ty příklady, které uvádí Gord ve svém příspěvku. Chtěla bych se z nich něco přiučit. Nešlo mi konkrétně o DNF tabulku.

Tvůj dotaz reagoval na gordovu odpověď zličíňákovi, který se na DNF tabulku ptal... radit ti, že si máš přečíst dokumentaci k něčemu, co používáš (?) mi přišlo pod úroveň... B) Tímto postupem nevytvoříš jen DNF tabulku, ale jakoukoliv tabulku z nějakého tagu ...

UŽIVATELSKÁ TABULKA ve statistikách

1. Pokud neumíte vytvářet v GeoGetu sloupečky s vlastními tagy, tak klikněte pravým myšítkem na keš, které byste rádi přiřadili nějakou hodnotu (třeba to DNF), "Změnit tagy", přidat, do "Kategorie" napište DNF, do "Hodnota" napište to, co chcete vidět ve sloupci (např. datum nebo DNF). Zmáčkněte OK.

2. Pro vytvoření samotného sloupce postupujte takhle:

Nástroje / Nastavení / Sloupce ... zde klikněte v nabídce "Dostupné sloupce" na "Tag category", stiskněte šipku vpravo (Přidat). Tím se přidá hodnota "Tag:" na konec seznamu do pravého okna. Označte "Tag:" v pravém sloupci myší. Ve "Vlastnosti sloupce" v "Kategorie tagů" vyberte tag "DNF", v "Nadpis" zvolte název, který bude zobrazený nad sloupcem (tzn. třeba opět "DNF", aby se to nepletlo), zaškrtněte "Číselné řazení" a potvrďte vytvoření nového sloupce tlačítkem "Zapsat".

Teď byste měli mít zobrazený sloupeček DNF. Přiřaďte dalším keškám hodnotu požadovaného tagu podle bodu 1.

Nastavení template

na příslušná místa v template (ať v tom nemáte bordel) přidejte následující řádky:

DEFINETAG TagDNF DNF
(zařadit za ostatní DEFINETAG)

#DNF
TAGTABLE Code Icon Name Size Difficulty Terrain TagElevation
TagCustomizedList TagDNF Tyhle keše jsem nenašel

(zařadit někam za START, tam kde chcete aby se tabulka zobrazovala)

pořadí nebo druh sloupečkú lze měnit podle následujících hodnot:
Index, ID, Published, Date, Interval, Terrain, Difficulty, Code, Icon, Size, Name, Distance, Direction, Tag*

- obdobně můžete vytvořit tabulku pro jakýkoliv tag
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama