Přejít na obsah

Fotka

GgStat

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1202 odpovědí na toto téma

#1001 Kulíkovi

Kulíkovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2009 - 12:12

Muzu se zeptat nejakeho linuxaka, kteremu funguje Ggstat, jak to dokazal? :-) Mam posledni verzi Ggstat, vse nainstalovane (snad), ale bohuzel to spadne buhvi kde .. :( Radek 8740 v kodu fakt neni :P Diky za jakekoliv napady..

kfc@chilli:~/.wine/drive_c/Program Files/GeoGet/data$ perl GgStat.pl -t Template.cz -c Kuratkoo -o stats.htm -d geoget.db3
Name "main::TypesOrder" used only once: possible typo at GgStat.pl line 64.
Name "main::MyFoundLogsMax" used only once: possible typo at GgStat.pl line 149.
Name "main::MyFoundLogsMin" used only once: possible typo at GgStat.pl line 150.
Name "main::valuestyle" used only once: possible typo at GgStat.pl line 3702.
Name "main::NrDNFLogs" used only once: possible typo at GgStat.pl line 123.
Name "main::Moths" used only once: possible typo at GgStat.pl line 44.
Name "main::topauthor" used only once: possible typo at GgStat.pl line 3917.
00:00.016841 --> GgStat Started
Actual Directory: /home/kfc/.wine/drive_c/Program Files/GeoGet/data
Database File:    geoget.db3
Output     File:    stats.htm
Template File:    Template.cz
' at GgStat.pl line 8740

• 0

#1002 druzicka

druzicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2009 - 12:37

POdle mne problem s tim Template.cz a prevodem kodovani. Zkus to s Template.en nebo jak se jmenuje ten originalni pokud to s tim pojede mas dve moznosti, badat dal nebo se na to ... ;)
  • 0

#1003 Kulíkovi

Kulíkovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2009 - 13:00

Jiny radek, stejna chyba :-) Ale asi to bude tou templatou..

kfc@chilli:~/.wine/drive_c/Program Files/GeoGet/data$ perl GgStat.pl -t Template.en -c Kuratkoo -d geoget.db3 -o stats.html -x 49.0000 -y 16.0000
...
00:00.017962 --> GgStat Started
Output     File:    stats.html
Template File:    Template.en
' at GgStat.pl line 9290

• 0

#1004 messekuba

messekuba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 10:52

Tak. Mame nove deleni kesi na kraje (Cesko, Slovensko a Rakousko) a ja mam problem, ze ggstat mi to nechce zaradit ve statistice do mapky Evropy. Poradi nekdo jak to napravit? Nic kloudnyho jsme zatim nikde nevycet. Diky.
  • 0

#1005 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 14:02

messekuba napsal/a:
Tak. Mame nove deleni kesi na kraje (Cesko, Slovensko a Rakousko) a ja mam problem, ze ggstat mi to nechce zaradit ve statistice do mapky Evropy. Poradi nekdo jak to napravit? Nic kloudnyho jsme zatim nikde nevycet. Diky.

...rucne zmenit stat v kesce a dofat ze brzo bude v GG zamikani listingu aby se ti to nemenilo s kazdou aktualizaci. Sam to znam s keskama ze Severnihi Irska - je to opruz to furt hlidat a menit
  • 0

#1006 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 14:39

Vzhledem k tomu, ze GgStat pouziva pro okresy a kraje jenom prislusne Tagy, tak by se nemelo nic zmenit. Leda by se zmenily i nazvy statu, to by pak mohl byt problem.
  • 0
MaFa

#1007 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 14:42

MaFa napsal/a:
Vzhledem k tomu, ze GgStat pouziva pro okresy a kraje jenom prislusne Tagy, tak by se nemelo nic zmenit. Leda by se zmenily i nazvy statu, to by pak mohl byt problem.

...staci kdyz majitel kesky neumyslne prohodi stat a kraj a jis se ti keska nezobrazi ve statistice ve spravnem statu - tohle tagy neovlivni :)
  • 0

#1008 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 14:44

Nazvy statu by se mohly zmenit jen v pripade, ze importujes z webu jen seznam kesi bez listingu, a zaroven neni aktualizovany soubor countryid.txt. (Posilal jsem aktualni verzi do diskuze o Geoget2.)
  • 0

#1009 lukabike.com

lukabike.com

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 207 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 15:10

Kuratkoo napsal/a:
Muzu se zeptat nejakeho linuxaka, kteremu funguje Ggstat, jak to dokazal? :-) Mam posledni verzi Ggstat, vse nainstalovane (snad), ale bohuzel to spadne buhvi kde .. :( Radek 8740 v kodu fakt neni :P Diky za jakekoliv napady..

kfc@chilli:~/.wine/drive_c/Program Files/GeoGet/data$ perl GgStat.pl -t Template.cz -c Kuratkoo -o stats.htm -d geoget.db3
Name "main::TypesOrder" used only once: possible typo at GgStat.pl line 64.
Name "main::MyFoundLogsMax" used only once: possible typo at GgStat.pl line 149.
Name "main::MyFoundLogsMin" used only once: possible typo at GgStat.pl line 150.
Name "main::valuestyle" used only once: possible typo at GgStat.pl line 3702.
Name "main::NrDNFLogs" used only once: possible typo at GgStat.pl line 123.
Name "main::Moths" used only once: possible typo at GgStat.pl line 44.
Name "main::topauthor" used only once: possible typo at GgStat.pl line 3917.
00:00.016841 --> GgStat Started
Output     File:    stats.htm
Template File:    Template.cz
' at GgStat.pl line 8740

No me statistiky normalne fungujou, dokonce v .exe verzi, tak bych pomoci snad mohl. Ale pravdepodobne az po vikendu, driv nebude cas :)
  • 0

Garmin 60csx, MacBook Air M1 + Geoget 2.8.X

#1010 messekuba

messekuba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 18:53

Nevim jestli pouzit tohle vlakno, nebo vlakno geoget2. Ale vzhledem k tomu, ze se mi jedna hlavne o vytvoreni statistik pres ggstat tak snad je vhodne i tohle vlakno ;)

MaFa napsal/a:

Kraje a okresy jsou prirazeny spravne, i statistika v ramci kraju a okresu je pak v pohode. Jen se ztratilo ze statistiky par kesi (v ramci mapy Evropy), u kterych se v geogetu zmenil stat napr. z Czech Republic na Hl. mesto Praha nebo z Slovakia na Banskobystricky kraj a podobne Rakousko.

HaLuMa napsal/a:
Nazvy statu by se mohly zmenit jen v pripade, ze importujes z webu jen seznam kesi bez listingu, a zaroven neni aktualizovany soubor countryid.txt. (Posilal jsem aktualni verzi do diskuze o Geoget2.)

V geogetu importuju pres geojarry takze hadam ze to je import pres web. Ale stahuju i listingy a logy. Ten novy soubour countryid.txt jsem dal do datoveho adr. misto predtim pouzivaneho. Nicmene stale zadna zmena.

Sally&eL napsal/a:

messekuba napsal/a:

...rucne zmenit stat v kesce a dofat ze brzo bude v GG zamikani listingu aby se ti to nemenilo s kazdou aktualizaci. Sam to znam s keskama ze Severnihi Irska - je to opruz to furt hlidat a menit

Nikde jsme nenasel moznost jak zmenit stat. Muzu zmenit atributy, kraj, okres, nadmorskou vysku. Ale jak rikas, pokud se to opet zmeni po dalsi aktualizaci databaze asi to nebude stejne to pravy orechovy reseni.

Jinak pouzivam geoget v2.1.5.433. Mohlo by byt resenim novejsi verze? Jestli teda je :)

Predem diky za dalsi rady.
  • 0

#1011 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 19:18

messekuba napsal/a:

Sally&eL napsal/a:

messekuba napsal/a:

Nikde jsme nenasel moznost jak zmenit stat. Muzu zmenit atributy, kraj, okres, nadmorskou vysku. Ale jak rikas, pokud se to opet zmeni po dalsi aktualizaci databaze asi to nebude stejne to pravy orechovy reseni.

...pravím klikni na kešku a "Změnit kešku" - dál už ti to bude jasné
...se koukám že s těch pár kešek co mám v CZ mám teť 12 jihomoravských a ne CZ - snad se dočkáme zamykání listingu
  • 0

#1012 messekuba

messekuba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 19:24

to Sally&eL: njn...slepota :P nechapu jak jsem to moh prehlidnout
  • 0

#1013 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 19:42

Sally&eL napsal/a:
...pravím klikni na kešku a "Změnit kešku" - dál už ti to bude jasné
...se koukám že s těch pár kešek co mám v CZ mám teť 12 jihomoravských a ne CZ - snad se dočkáme zamykání listingu

Ale kdepak, tohle se zamykanim nesouvisi. Pokusim se vysvetlit problem:

Pokud se importuje seznam kesi z webu, treba pres GeoJarry, tak ten webovy seznam ma jednu neprijemnou vlastnost: U kesky pise bud stat, nebo (existuje-li) kraj. Nepise vsak oboje dohromady, bud jedno, nebo druhe!

A jak ten chudak pocitac ma poznat, jestli uvedena informace je stat ci kraj? No, tezko! Proto je vychozi chovani takove, ze se cpe vsechno jako stat. Aby v tom ale nebyl blazinec, tak ma Geoget v sobe seznam podporovanych statu a jejich uzemi. Kontrolou pres tento seznam pak Geoget dokaze poznat, ze uvedena informace neni stat, ale nejake uzemi, a sam si z te sve tabulky doplni nazev statu.

A to je kamen urazu, protoze vas Geoget ma ted v sobe stary seznam, ktery nase uzemi nezna. Proto je informace o kraji prirazena jako stat.

A jak si pomoci? K teto zprave prikladam aktualizovany soubor se seznamem, kterym nahradte stejnojmenny soubor ve vasem datovem adresari. Po opetovnem importu dat bude prirazeni statu i kraju v poradku!

Byl tu pripomenuty problem s irskymi keskami. Tam je zrada v tom, ze existuje jeden stat i jedno uzemi v uplne jinem statu, ktere se jmenuji stejne! Takze tady vyse zmineny mechanizmus selhava, protoze geoget ani podle sveho seznamu nedokaze bezpecne poznat, jestli se jedna o stat nebo o uzemi.

Pochopitelne, pokud importujete z PQ nebo pokud importujete listing kese z webu, problem neni, protoze u obojeho jsou uvedeny vzdy obe informace najednou.

P.S. protoze jsem ten soubor prilozil uz i k jine zprave, web k jeho nazmu pridal _1. To po stahnuti odmazte ta,aby se soubor jmenoval jen countryid.txt.
  • 0

#1014 messekuba

messekuba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 19:59

to HaLuMa: ten novy soubor countryid.txt uz sem nakopiroval do datoveho adresare, ale to se nijak neprojevilo. Mozna proto, ze si nejsem uplne jisty co myslis tim opetovnym importem dat. Znamena to vytvorit novou databazi v geogetu? Do toho jsem se jeste nepoustel, predpokladam ze u tyhle akce budu muset znova doplnit casy odlovu manualne. Nebo se mylim?
  • 0

#1015 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 20:18

opetovny improt dat - tim myslim, ze to co jsi pred tim naimportoval a bylo blbe, tak proste naimportujes jeste jednou.
  • 0

#1016 messekuba

messekuba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 22:41

tak jsem u kesek, kde byl v poli stat nespravne uveden kraj, nastavil rucne sprave stat a kraj se posunul do kolonky uzemi. Vse drzi i po importu novych kesek takze to vypada, ze je problem vyresen. Diky za vsechny rady.
  • 0

#1017 Kliford

Kliford

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2009 - 14:14

Můžete m iprosím poradit? Udělal jsem si statistiky, vše ok, ale mapy krajů a okresů se ne a ne načíst. Už jsem si hrál s template, ale pořád nemůžu přijít na ten správný kód. Mohli byste mi tady prosím zkopírovat tu část, kde jsou právě tyto 2 mapy? Dík ***EDIT*** Tak to je neuvěřitelný, mě to funguje :)
  • 0
Jak říkám, mlčím...

#1018 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2009 - 8:39

Mam takove spise prani. Ve statistikach se objevuje tabulka, kde jsou zarazeny pocty kesi podle autora. bylo by mozne aby se tato tabulka generovala podle Owner cache a ne podle Autor cache? Je spousta kesi, kde je vice autoru, ale listing muze byt jen na jednoho z nich. Diky
  • 0

#1019 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2009 - 8:54

kdyby to Groundspeak nejak rozumne datove prezentoval, tak by to slo. Jenze on to tak nedela... Oni daji jen "autora", coz je clovekem volne editovatelny text. je prakticky nemozne z toho textu vyzobat jednotlive lidi. Dilem proto, ze tam lidi pisi i neco jineho nez jen jmena. A dilem proto, ze treba u dvouslovneho jmena pocitac nedokaze poznat, jestli je to jedno jmeno, nebo dve. takze tudy to nejde. A pak je predavano ID ownera. jenze owner muze byt prave a jen jeden clovek. Takze to ti taky nepomuze. Takze tvuj pozadavek je neresitelny, nejsou data, ze kterych by se dal uspokojit.
  • 0

#1020 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2009 - 9:17

No tak to ID by pomohlo, protoze bych to do tech statistik chtela hodit prave podle Owneru.
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama