Sally&eL napsal/a:
...pravím klikni na kešku a "Změnit kešku" - dál už ti to bude jasné
...se koukám že s těch pár kešek co mám v CZ mám teť 12 jihomoravských a ne CZ - snad se dočkáme zamykání listingu
Ale kdepak, tohle se zamykanim nesouvisi. Pokusim se vysvetlit problem:
Pokud se importuje seznam kesi z webu, treba pres GeoJarry, tak ten webovy seznam ma jednu neprijemnou vlastnost: U kesky pise bud stat, nebo (existuje-li) kraj. Nepise vsak oboje dohromady, bud jedno, nebo druhe!
A jak ten chudak pocitac ma poznat, jestli uvedena informace je stat ci kraj? No, tezko! Proto je vychozi chovani takove, ze se cpe vsechno jako stat. Aby v tom ale nebyl blazinec, tak ma Geoget v sobe seznam podporovanych statu a jejich uzemi. Kontrolou pres tento seznam pak Geoget dokaze poznat, ze uvedena informace neni stat, ale nejake uzemi, a sam si z te sve tabulky doplni nazev statu.
A to je kamen urazu, protoze vas Geoget ma ted v sobe stary seznam, ktery nase uzemi nezna. Proto je informace o kraji prirazena jako stat.
A jak si pomoci? K teto zprave
prikladam aktualizovany soubor se seznamem, kterym
nahradte stejnojmenny soubor ve vasem datovem adresari. Po opetovnem importu dat bude prirazeni statu i kraju v poradku!
Byl tu pripomenuty problem s irskymi keskami. Tam je zrada v tom, ze existuje jeden stat i jedno uzemi v uplne jinem statu, ktere se jmenuji stejne! Takze tady vyse zmineny mechanizmus selhava, protoze geoget ani podle sveho seznamu nedokaze bezpecne poznat, jestli se jedna o stat nebo o uzemi.
Pochopitelne, pokud importujete z PQ nebo pokud importujete listing kese z webu, problem neni, protoze u obojeho jsou uvedeny vzdy obe informace najednou.
P.S. protoze jsem ten soubor prilozil uz i k jine zprave, web k jeho nazmu pridal
_1. To po stahnuti odmazte ta,aby se soubor jmenoval jen
countryid.txt.