Omezení pro nováčky při zakládání keší
Publikováno 30 říjen 2008 - 8:07
Publikováno 30 říjen 2008 - 8:20
Publikováno 30 říjen 2008 - 8:44
Publikováno 30 říjen 2008 - 8:45
Publikováno 30 říjen 2008 - 8:46
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:02
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:04
kaote napsal/a:
Já myslím, že je to nesmysl. Nepozoruji žádnou zásadní korelaci mezi "zkušenostmi" vyjádřenými počtem nalezených keší a kvalitou keší založených. A když vidím, jak se o své keše "starají" lidé, co jich našli tisíce a založili desítky, mám pocit že by bylo užitečnější opačné pravidlo
Souhlasím s tímhle názorem a moje zkušenosti ho jen potvrzují.
O kvalitě založené a provozované keše rozhoduje fantazie a pečlivost autora, nikoliv počet nalezených městských mikro.
Zajeďte si zakešovat do NDR, ještě rádi oceníte kvalitu keší v ČR.
A pro nick Honzik&Pavlinka:
Takováhle debata patří na fóra GS, ne sem, My pravidla neurčujeme, my tu hru jen hrajeme.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:07
swenney napsal/a:
No jasny....pro budou asi vsichni. Akoratze to asi nepujde (kvuli graundspiku a tak)
Reviewer má povinnost schvalovat vše do zapadá do pravidel, nebo je autoritou? Koukni sem http://www.geocachin...9980#post_99980
Kdo z nováčků by si stěžoval u Groundspeaku. Nováčci ani nemají tušení, že něco takového existuje...
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:09
pawlick napsal/a:
Přece jen když máš alespon 50 nálezů, tak už je trochu větší pravděpodobnost, že bude vše OK :-)
aha, takze si proste pred zalozenim na doplneni poctu odskoci do prahy, brna... vezme si ty rychlovky super mestske pochcane mikro v bordelu a bude mit hnedka jasno, jak to ma spravne vypadat.
Honzik&Pavlinka napsal/a:
Nechci nijak diskriminovat nováčky v jejich rozletu, ale myslím, že by bylo vhodné nastavit jasná pravidla pro zakládání keší nováčky (na něž by dohlíželi retrívři).
jaka jasna pravidla? jasna pravidla zakladani jsou dana, ty do toho motas nejasnou podminku navstevy x mist. nebo bude podminka navstivte nejdriv matrix, stolovou horu, vetrnou fletnu a jizerske pomnicky, tyto kese byly estetickou komisi uznany jako vhodne k pouceni?
revieweri maji prace nad hlavu, pokud chces nekoho ukolovat, zacni u sebe. stan se treba dalsim reviewerem a muzes zacit
limity na zalozeni kesi je blbost, je hromada kesi zalozena kacery se 100 a vic nalezy a stejne si jeden u nich jen rekne - proboha proc?
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:12
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:13
Jsem taky "nováček", mám nalezeno necelých 30 kešek převážně po městě, georobotci jsou ještě malincí na to, aby hledali se mnou, ale jen co z toho něco budou mít, budeme hledat všichni včetně mé ženy, která je ortodoxní odpírač veškeré techniky včetně GPS a kešky by hledala nejlépe podle papírové mapy z dob pirátů z Karibiku.
Mám založenou zatím jednu kešku, pro mě "na zkoušku", jestli se bude líbit. A podle listingu a logů si o ní udělej obrázek sám: http://www.geocachin...b4-81a39aa26b04.
Chystám se založit další, která v širokém okolí nemá obdoby, jen pro ni zatím nemám takové místo, aby tam vynikla, nechci ji vystavit někde, kde není nic zajímavého, i když tato keš bude velmi zvláštní sama o sobě.
Takže jak vidíš, musí se při zakládání použít i ta neznámá hmota uvnitř lebky. Pokud se Ti nováčkovské keše příčí, nelov je, jsou mezi námi (bohužel) i kačeři, kteří honí body a uvítají i to, kdyby na každé zastávce MHD byla jedna filmovka... to ovšem není můj případ, mně je naprosto jedno, kolik má kdo nálezů, je to jeho věc. Já body nehoním, jde mi o zážitky.
Jojo a tohle je další aspekt. 100 mikro v Praze je úplně něco jiného než pět vymakaných cachí někde mimo město.Dain & Olik napsal/a:
pawlick napsal/a:
Přece jen když máš alespon 50 nálezů, tak už je trochu větší pravděpodobnost, že bude vše OK :-)
aha, takze si proste pred zalozenim na doplneni poctu odskoci do prahy, brna... vezme si ty rychlovky super mestske pochcane mikro v bordelu a bude mit hnedka jasno, jak to ma spravne vypadat.
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:14
O kvalitě založené a provozované keše rozhoduje fantazie a pečlivost autora, nikoliv počet nalezených městských mikro.
Zcela souhlasím... Co ale navrhuješ pro minimalizovaní hurá keší, špatně založených keší nováčky? Koukni na poslední případ u nás doma GC1HH24 Stačilo by ownerovi někdo poradil, že takto je to špatně...
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:15
Honzik&Pavlinka napsal/a:Zkus ale sám navrhnout něco, co by pomohlo vyřešit problém nedbale založených keší nováčky...
A není nejjednodušším řešením prostě na takové keše, pokud mi vadí, prostě nechodit? Obvykle se poznají už z listingu.
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:17
Tragedie_v_JZD napsal/a:
Povazuji to za naprosty nesmysl. Kdo Ti dava jenom to pravo uvazovat o tom, ze by jsi nekomu, na zaklade jakehosi pochybneho kriteria, odebral pravo zakladat kese?
Nikomu právo zakládat neberu! Jen si myslím, že by se mělo dávat větší pozor na nováčky co a jakým způsobem zakládají a popřípadě jim pomoci!
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:20
kaote napsal/a:
Honzik&Pavlinka napsal/a:Zkus ale sám navrhnout něco, co by pomohlo vyřešit problém nedbale založených keší nováčky...
A není nejjednodušším řešením prostě na takové keše, pokud mi vadí, prostě nechodit? Obvykle se poznají už z listingu.
Vysvětli mi proč mají vznikat už od základů špatné keše... Bohužel s rostoucí popularitou GC roste nováčkovská základna a i počet špatných nebo obyčejných keší... které pak zastinují ty dobré...
Publikováno 30 říjen 2008 - 9:21
Honzik&Pavlinka napsal/a:
Zcela souhlasím... Co ale navrhuješ pro minimalizovaní hurá keší, špatně založených keší nováčky? Koukni na poslední případ u nás doma GC1HH24 Stačilo by ownerovi někdo poradil, že takto je to špatně...
jeeezis marjaaaa, tak mu porad. napis mu. nabidni se. udelal to nekdo? snazil se nekdo vyresit s autorem, kde je chyba? jestli je to uplne blbe, nebo jen neni jeste umistena? nebo jste jen vsichni napsali dnf?
to je porad NEKDO by mu mel poradit, NEKDO by mel kontrolovat.... misto dvou dlouhych novych vlaken, stacil jeden stredni email novackovi s nabidkou.
9 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů