Přejít na obsah

Fotka

Omezení pro nováčky při zakládání keší

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
572 odpovědí na toto téma

#261 mauricie

mauricie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 13:13

rodinka veverek napsal/a:
Nemyslím si, že by groundspeak organizoval GC pro prachy. Jistě, z něčeho živi být musí a mají s tím dost práce, tak nějaké peníze vydělat musí. Ale věřím, že pokud vedle sebe budou stát prachy a kvalita GC, tak sáhnou po té kvalitě. Peněz si vydělali určitě už dost, tak jim na nějakém tom dolaru tolik nezáleží. Důležitější pro ně je radost ze zdravého obrovského projektu.

veverko, zkus si přečíst něco o ekonomice! prosím, prosím... alespoň wiki! Většina lidí dělá věci, protože z toho něco má. A dost pochybuju, že takový mamutí podnik jede jen proto, že z toho má pár lidí z groundspeaku dobrý pocit.
  • 0

#262 mauricie

mauricie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 13:28

Sylvia999 napsal/a:
A bude-li se takový blbec cítiti diskriminován, mohl by se chtíti mstíti. A na to bychom mohli doplatiti všichni.

To je zatím jediný argument proti testu. :( No, co s tím.

neni, už jsem ti taky jeden napsala a pokud ti to nestačí připíšu další.

[b] - V testu je fotka nějakého místa a tam označeno několik možností, kam kešku umístit, vybíráme, které jsou vhodné.

Toto si třeba představuješ jak? Každý je schopen umístit kešku jinam na základě vlastních zkušeností, fantazie i fyzické kondice. Dám příklad: Mám připravenou keš na opravdu pěkném místě, které si ji zaslouží (určitě nebude špatná, nebo hloupá), ale zatím jsem nenašla vhodnou skrýš a to i přesto, že tím místem několikrát denně procházím a celý den na ně koukám oknem. Prostě vhodná skrýš tam není! Ale spousta z vás by mi určitě dokázala kvalifikovaně poradit, že? Z pohledu cizince je tam totiž těch míst spousta. Jen já vím, že ani na jednom z nich by keška nepřežila déle než půl roku, pravděpodobně míň. Co s tím? Udělám multinku o jedné stage, jen co najdu opravdu vhodný a bezpečný úkryt.
  • 0

#263 mauricie

mauricie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 13:36

mauricie napsal/a:
Mám připravenou keš na opravdu pěkném místě, které si ji zaslouží (určitě nebude špatná, nebo hloupá), ale zatím jsem nenašla vhodnou skrýš a to i přesto, že tím místem několikrát denně procházím a celý den na ně koukám oknem. Prostě vhodná skrýš tam není! Ale spousta z vás by mi určitě dokázala kvalifikovaně poradit, že? Z pohledu cizince je tam totiž těch míst spousta. Jen já vím, že ani na jednom z nich by keška nepřežila déle než půl roku, pravděpodobně míň. Co s tím? Udělám multinku o jedné stage, jen co najdu opravdu vhodný a bezpečný úkryt.

Ještě si to doplním: Taky bych ji mohla umístit někam přímo na místo s tím, že si doma připravím několik náhradních krabiček a do listingu napíšu: "Nenašli jste? Neházejte flintu do žita a cvrnkněte na žutý barák naproti. Vyběhnu ven a zjednám nápravu!"

To byl pokus o vtip! :D
  • 0

#264 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 13:54

... Ve středověku také člověk nemusel dělat test z pravidel provozu na cestách a dnes ano. A nikomu to nevadí. Naopak, lidem se ty testy líbí.

:o
Veverky, tohle myslíte vážně? (abych byl přesný - že se lidem líbí testy z autoškoly)?
  • 0

#265 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 14:27

A zavést tety je jedna z možností, jak přitvrdit. Ve středověku také člověk nemusel dělat test z pravidel provozu na cestách a dnes ano. A nikomu to nevadí. Naopak, lidem se ty testy líbí.

:o Vyjmenuj ty "lidi", kterým se líbí testy. Neznám nikoho takového.
Ty sis opravdu nevšiml, že většina tvůj pohled nesdílí ? ;)
Jediný smysluplný řešení je, jak už tu mnohokrát zaznělo, zavést třetí hodnocení keše - "Oblíbenost", a ony se pak ty špatné vyfiltrují.
Ale jak tento návrh vnutit Groundspeaku, neví někdo ?
  • 0

#266 Krkovicka

Krkovicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 274 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 14:52

Já nesnáším testy, blééé...mohl bych si jej třeba koupit, nevím taky co s těma všema prachama už dělat :).... a taky mi prodáte nějaké bodíky.....ať jsemuž taky ta šlechta nad dva a půl litru:) a kdy budou dělat testy patologové, hnedsemšupsem brigáda, melmanové, harwejové a taky evik, přijel bych se na tu švandu podívat...
  • 0

#267 Autacek

Autacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 744 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 14:59

Rodinka veverek si toho zajisté všimla, že jakákoliv debata na toto téma se přes ironii a osočování zvrhla ke zcela nekonstruktivním tlachům. A kde chybí vůle, je to horší, než kdyby to nešlo. Tedy diskutovat na toto téma vícero zdá se opravdu zbytečné a nutno je počkati až co za případné změny přímo "nahoře" vymyslí. Kdyby však tyto změny náhodou nebyly dle našich představ a vnikne-li pokus o debatu, stejně se dozvíš, že když se ti to nelíbí, můžeš odtáhnout z GC jinam, že tě přeci nikdo do ničeho nenutí, atd... A pokud tě to Veverko uklidní, ta komunita tady je natolik různorodá /a vycházejme z předpokladu že kdo prohrabává ve volném čase bordel a hledá někde krabičku, není tak úplně normální/, že snažit se něco prosadit nebo prodiskutovat je mnohdy jako konzultovat to se žáky zvláštní školy a současně s vysokoškolským profesorem. Tedy jednotnou řeč stejně nenalezneme. Jen ti schopnější mohou se snažit působit na ty správná místa (kdy ovšem v případě GC obávám se je to pro všechny dost vzdálená meta).
  • 0

#268 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 15:13

mariushka napsal/a:
Budu si hrát na Ježíška a připustím tedy ty Tvé testy :) Dejme tomu že někdo to neudělá, založí si tedy jiný nick a na druhý či třetí pokus to dá. To bude přibývat registrací, co :)

Nebude si zakládat další nick, ale zkusí to na ten svůj. Nebude žádný limit, kolikrát to můžeš zkoušet. Zkoušíš to tak dlouho, dokud to neuděláš. A když to uděláš, znamená to, že všechno umíš. Předpokládám, že otázek bude hodně. Kdyby řekněme 2000 kačerů vymyslelo 10 testových otázek, tak máme 20000 otázek. Při testování bys dostal 100 otázek, nesložíš, počítač ti řekne, jaké byly správné odpovědi a při příštím pokusu dostaneš jiných 100. Chtít po každém kačerovi odpovědět 20000 otázek je asi opravdu moc. :)

Byl bych rád, kdybys nepsal "tvé testy", ale "naše testy". Vždyť ty testy nebudou ode mě pro Vás ani od Vás pro mě, ale od nás pro nás. Mám pocit, že toto vlákno čtou jen odpůrci testů. :( Copak se nenajde nikdo, komu by se to také líbilo a kdo by myšlenku testů podpořil? Sám testy realizovat nezvládnu. Možná je to tím, že to píšu v jiném vlákně, asi založím speciální vlákno s vhodným názvem, snad se někdo chytne. On je to vlastně off topic. A docela mě překvapují a mrzí ty poněkud ostřejší reakce na IMHO dobrý nápad.
  • 0

#269 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 15:17

Krkovicka napsal/a:
a kdy budou dělat testy patologové, hnedsemšupsem brigáda, melmanové, harwejové a taky evik, přijel bych se na tu švandu podívat...

my nemusime, hexenschussbrigade takoveto obstrukce ocekavala a skrz sveho zastupce samozrejme vlastni certifikat na geocaching od ceske kosmicke agentury :D :D
  • 0

#270 Krkovicka

Krkovicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 274 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 15:23

Dobrá, konec nekonstruktivního tlachání, jsou věci, které nezměníme a proto, abychom dosáhli šťastného života, je důležitý náš duševní stav.
Ve stavu vnitřního míru je nedůležité, co se děje kolem
(Dalajláma čtrnáctý). Tak běžte raději pro nějakou tu krabku, je to dobré pro klid duše.
  • 0

#271 Krkovicka

Krkovicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 274 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 15:27

my nemusime, hexenschussbrigade samozrejme vlastni certifikat na geocaching od ceske kosmicke agentury :D :D

..to bych tu snad ani nepřipomínal, bylo to s tím vydáváním kosmických euro-certifikátů jakési neprůhledné....:):):)
  • 0

#272 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 15:30

Autacek napsal/a:
Rodinka veverek si toho zajisté všimla, že jakákoliv debata na toto téma se přes ironii a osočování zvrhla ke zcela nekonstruktivním tlachům. A kde chybí vůle, je to horší, než kdyby to nešlo. Tedy diskutovat na toto téma vícero zdá se opravdu zbytečné a nutno je počkati až co za případné změny přímo "nahoře" vymyslí. Kdyby však tyto změny náhodou nebyly dle našich představ a vnikne-li pokus o debatu, stejně se dozvíš, že když se ti to nelíbí, můžeš odtáhnout z GC jinam, že tě přeci nikdo do ničeho nenutí, atd...

A pokud tě to Veverko uklidní, ta komunita tady je natolik různorodá /a vycházejme z předpokladu že kdo prohrabává ve volném čase bordel a hledá někde krabičku, není tak úplně normální/, že snažit se něco prosadit nebo prodiskutovat je mnohdy jako konzultovat to se žáky zvláštní školy a současně s vysokoškolským profesorem. Tedy jednotnou řeč stejně nenalezneme. Jen ti schopnější mohou se snažit působit na ty správná místa (kdy ovšem v případě GC obávám se je to pro všechny dost vzdálená meta).

Konečně nějaké střízlivé a realistické zhodnocení situace :-)

Jediné řešení kvality keší je v tom, že autora bude zajímat, co si lidi o té jeho keši myslí. Pokud mu to je fuk, tak to nevyřešíš ničím.

Koneckonců, a autoškole se testy píšou, kontrolujou, zkouší se to a stejně spousta lidí jezdí, jako by ta pravidla neexistovala.

Jinak, samozřejmě f) , pokud je to aktuální poslední písmenko. Už jsem to dal přeložit do maďarštiny, pak to podepíšu vlastní krví a posílám na GS :-D
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#273 mariushka

mariushka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 15:31

Bylo by lepší kdyby ste si Veverky založili vlastní web, takovou školku Geocachingu, tyď vám nikdo nebrání zlepšovat stav keší. Než nařizovat a testovat, zkuste si to na vlastním písečku. :) Kdo bude chtít najde si vás, pár nápadů a je to.... Nikdy sem neviděla aby fšecko bylo dokonalé, tak asi ani kešky a kačeři nebudou a dycky budou dobré a špatné keše. O to větší mám radost když najdu tu hezkou a myslím že je důležité o tom psát ale ještě lepší by bylo, když máte v okolí nováčka, co se mu nevede ale snaží se, zkuste mu radči osobně pomoct. My sme si museli zjištovat všecko sami a přišel by nám tenkrát vhod nějaký patron pro zelenáče :) Tím může to být třeba tvůj nový web, když tady ten ti nestačí.
  • 0

#274 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 15:39

Krkovicka napsal/a:
..to bych tu snad ani nepřipomínal, bylo to s tím vydáváním kosmických euro-certifikátů jakési neprůhledné....:):):)

cisty jako bemovo svedomi :D
jednou mame certifikat, tak si tu nikdo nevyskakujte, nebo zavedeme dotaznik, atesty, prezkouseni, statnice, kurzy, skoleni, testy, vypracujete vsichni seminarni praci a kazdy tyden odevzdate esej na tema: hexenschussbrigade - nas vzor.
:D:D
  • 0

#275 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 15:42

......
Byl bych rád, kdybys nepsal "tvé testy", ale "naše testy". Vždyť ty testy nebudou ode mě pro Vás ani od Vás pro mě, ale od nás pro nás. Mám pocit, že toto vlákno čtou jen odpůrci testů. :( Copak se nenajde nikdo, komu by se to také líbilo a kdo by myšlenku testů podpořil? Sám testy realizovat nezvládnu.

Všichni doufáme, že NE.

Kdyby se náhodou někdo takový našel, nějak si s Vámi určitě poradíme.

Existuje jedno hezké přísloví:
Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.

Kdyby jsi chtěl nějaké názorné příklady, jak to někdo myslel moc dobře, ale nějak se mu to vymklo, tak zkus třeba učebnici dějepisu.

Namátkou období 1917, 1933 až 1945 ...

Určitě najdeš i další, kteří to fakt mysleli dobře !!!

A teď už bych mohl být jedině opravdu hodně hrubý, takže končím.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#276 Leroj

Leroj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 15:43

Autacek napsal/a:
Rodinka veverek si toho zajisté všimla, že jakákoliv debata na toto téma se přes ironii a osočování zvrhla ke zcela nekonstruktivním tlachům. A kde chybí vůle, je to horší, než kdyby to nešlo. Tedy diskutovat na toto téma vícero zdá se opravdu zbytečné a nutno je počkati až co za případné změny přímo "nahoře" vymyslí. Kdyby však tyto změny náhodou nebyly dle našich představ a vnikne-li pokus o debatu, stejně se dozvíš, že když se ti to nelíbí, můžeš odtáhnout z GC jinam, že tě přeci nikdo do ničeho nenutí, atd...

A pokud tě to Veverko uklidní, ta komunita tady je natolik různorodá /a vycházejme z předpokladu že kdo prohrabává ve volném čase bordel a hledá někde krabičku, není tak úplně normální/, že snažit se něco prosadit nebo prodiskutovat je mnohdy jako konzultovat to se žáky zvláštní školy a současně s vysokoškolským profesorem. Tedy jednotnou řeč stejně nenalezneme. Jen ti schopnější mohou se snažit působit na ty správná místa (kdy ovšem v případě GC obávám se je to pro všechny dost vzdálená meta).

Proboha, co dělá v této debatě rozumný názor ? ;) Kdo se pak v tom má vyznat ? Celou dobu se bavim a teď tohle :D
a nejlepší je, jak si Veverky jedou furt po svém a nechápou a nechápou... :o
  • 0

#277 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 16:06

Nový web nic nepomůže. Už tady jeden web je a je dobrý. Tak proč další weby? Když někdo nečte tento web, nebude číst ani ten další. Vycházím z předpokladu, že kačerům není fuk, co si o jeho keši ostatní myslí. Pokud někdo založí špatnou keš, tak je to proto, že to ještě neumí. Pokud někdo nesprávně maže logy, je to proto, že neví, kdy má a kdy nemá logy mazat a ne proto, že chce škodit. A my tady navrhujeme autorům pomoc. Takovou pomoc, kterou nejde odmítnout, pomoc ve formě testu. Pochopte už, že ty testy nemají buzerovat, ale pomáhat. Kdo zde navrhuje limit odlovených keší, také nehce nikoho buzerovat, ale chce tím kačerům pomáhat. to mauricie: Souhlasím s tebou: "Většina lidí dělá věci, protože z toho něco má." Tak se tě zeptám: "Proč ty keše hledáš?" a také: "Proč keše zakládáš?" a proč reviweři keše bezplatně schvalují? Zřejmě proto, že z toho něco všichni máme, ale peníze to nejsou. A možná úplně totéž z toho má groundspeak a navíc si vydělají na živobití, takže nemusejí dělat nic jiného. Jednou jsem o GC mluvil s jedním člověkem a ten se zeptal, kolik mně prý platí za nalezenou keš. On by prý pod stovku nešel, tak mě začal považovat mě za magora. I takoví jsou lidé, ale jsou naštěstí v menšině.
  • 0

#278 bella-donna

bella-donna

z ZZ9 Plural Z Alpha

• Members
  • PipPipPip
  • 458 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 16:13

... A my tady navrhujeme autorům pomoc. Takovou pomoc, kterou nejde odmítnout, pomoc ve formě testu. Pochopte už, že ty testy nemají buzerovat, ale pomáhat. Kdo zde navrhuje limit odlovených keší, také nehce nikoho buzerovat, ale chce tím kačerům pomáhat.

Bože, Veverky, vy jste tak nadprůměrně vyjímečné. Vás si snad ani mezi sebou nezasloužíme.B)
  • 0

#279 Sylvia999

Sylvia999

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 538 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 16:14

Krkovicka napsal/a:

my nemusime, hexenschussbrigade samozrejme vlastni certifikat na geocaching od ceske kosmicke agentury :D :D

Nonono..., jaképak neprůhledné. Jako doživotní držitelka stejného certifikátu slavnostně prohlašuji, že všechno bylo ouplně jako sklo:p:D
  • 0
Sylvia999

#280 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 16:15

Autacek napsal/a:
Rodinka veverek si toho zajisté všimla, že jakákoliv debata na toto téma se přes ironii a osočování zvrhla ke zcela nekonstruktivním tlachům. A kde chybí vůle, je to horší, než kdyby to nešlo. Tedy diskutovat na toto téma vícero zdá se opravdu zbytečné a nutno je počkati až co za případné změny přímo "nahoře" vymyslí.

Lépe než čekat, co na nás nahoře vymyslí je na něčem se domluvit a podstrčit jim to. Pak budeme méně zklamaní. Ale ta domluva bude těžká. Na druhou stranu si uvědomme, že těch diskutujících je strašně málo, to není reprezentatní statistický vzorek.
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama