Přejít na obsah

Fotka

Omezení pro nováčky při zakládání keší

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
572 odpovědí na toto téma

#381 Demkes3

Demkes3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 17:00

Oživuji staré téma, abych informoval ty, co jsou pro tento nápad a mohli aktivně hlasovat.
http://feedback.geoc....geocaching.com
Pro podporu nezapomeňte dát hlas (od 1 do 3)
  • 0

#382 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 17:13

Nenošte dříví do lesa, GS už na základě hlasování posuzuje jinou variantu omezení (aneb zase našincům ukradli vynález).

Uvádím jen pro úplnost, nepatřím mezi zastánce těchto výmyslů.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#383 altair18

altair18

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 17:28

varianta první - proč ne varianta druhá - vzhledem k tomu, že víme jak fungujou jazykové mutace na GC tak nevím nevím jestli je to ta správná cesta
  • 0

#384 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 18:45

Demkes3 napsal/a:
Oživuji staré téma, abych informoval ty, co jsou pro tento nápad a mohli aktivně hlasovat.
http://feedback.geoc....geocaching.com
Pro podporu nezapomeňte dát hlas (od 1 do 3)

Jak uz jsem psal nekolikrat naprosto nesmyslny pozadavek, ktery by znemoznil zakladat kese kacerum v "geo-exotickych" oblastech, kde je jedna kes na 100 km. Je mi ale jasne, ze si rada asi mysli, ze se geokesing muze hrat jen v Evrope a v S. Americe.
  • 0

#385 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 19:37

Naprostá blbina. Zase se vynořují kontroloři všehomíra... i když to myslej dobře. Tím hůř. Smogeo to píše dobře.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#386 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 19:37

Vod té doby co mám PM a můžu to házet do ž...y a funguje aspoň uspokojivým způsobem různé hodnocení mě sracky (ÚBK) vůbec nevadí. Někdy je to naopak docela sranda číst první logy...:D.
  • 0

#387 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 19:41

Taky si nějaký čas počkám, jak bude keš vypadat, než abych se někam hnal ve dvě ráno, pak zjistil, že keš je na prd a navíc jsem tam měl být v jednu padesát sedm a měl zkažený den.
  • 0

#388 karel.haje

karel.haje

karel.haje

• Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 9:54

Ctu si nazory na omezeni a tak navruji; Ministerstvo kesky . Neblbneme a hrajme si. Tupe kesky najdes v logu. A cenzuru nemam rad. Dobra keska se chvali sama. Plati I opacne. karel .haje
  • 0

#389 Chryseis

Chryseis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 396 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 10:17

Rozhodně nic neomezovat, někdy je sranda číst první logy, a někdy je ještě větší sranda první logy psát :D Co vy víte, jaké jsou motivace a pohnutky "lovců perel" a s jakým ocasem se vrací domů :P ÚBK obvykle nemají moc dlouhého trvání, buď si owner dá říct a krabku vylepší, nebo časem zmizí sama. Chce to ale napsat do logu pravdu a neomezovat se na nicneříkající "dík za bod", které si nováček obvykle vyloží tak, že se to prostě tak píše a děkuje pak za bod i u keší, které mají deset best of bookmarků ;)
  • 0

#390 RaRoch

RaRoch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 10:43

Nevím, že to "strážce" pořád baví otevírat toto téma. Hrozné keše může založit každý i po 1000 nálezech a dobré i někdo s minimem nálezů.
  • 0

#391 Vsara

Vsara

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 12:25

Hmmm ... a co je měřítkem kvality? Počet logů? Krása místa (subjektivní) dostupnost, nedostupnost, mudlovakuum, dostatečná řídkost kačerů v sobotu odpoledne? Rychlost s jakou budou zničeny? Hmm ty hloupé vymizí samy a ty skvělé budou pěkným odznakem v seznamu odlovených.
  • 0

#392 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 14:57

Slušné výsledky, myslím, přináší nové bodování (1 bod za 10 odlovených). Ale i tam lze mít malé výhrady - např. to, že bodovat smí jen PM. Ale chápu to. Jen se asi liší procento kačerů PM/BM v různých zemích podle bohatství a podle možnosti posílat do zahraničí platbu. (Mezi mými friends je asi 30% PM).
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#393 Chasseur23

Chasseur23

Chasseur.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 16:08

Smogeo napsal/a:
Komu škodí, když kačer vejčitý založí ÚBK? Akorát pár boduchtivek se občas vrátí se schlíplým pcasem, bo ve svý aktivitě se přiženou na místo rychlejc jak owner s krabkou :D No to je holt riziko o kterým si každej sám dobrovolně rozhoduje, zda ho chce přijmout nebo raděj počkat jak se to vybarví ;)
No a připomínky že vám zabral již dávno vyhlídnutý plácek? Šak měli jste bejt rychlejší. :-P
BTW, myslíte že kačeři z ukázky co ju mám teďkom v podpisu, by si nedovedli zalogovat padesát fake nálezů, nedovedli by vyplnit testík, nebo snad neměli na zaplacení PM členství?

Každý by si měl uvědomit, že keš, a to jak je o ni postaráno, je vizitka ownera.
Co se týká PM členství, tak je to nějakých 50Kč měsíčně, to snad není taková hrůza a zaplatit to umí každá druhá platební karta, aniž by člověk sponzoroval nějaký GCshop.
Mě spíš vadí to, že už ani PM kačeři, a zkušení kačeři, nejsou solidní. V honbě za body dokážou někteří jedinci zničit mnohahodinovou práci ownera.
  • 0

#394 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 18:21

Chasseur23 napsal/a:
Co se týká PM členství, tak je to nějakých 50Kč měsíčně, to snad není taková hrůza a zaplatit to umí každá druhá platební karta, aniž by člověk sponzoroval nějaký GCshop.

Jo, až budu vydělávat, taky řeknu že to není hrůza. Zatím mám však naprosto odlišný názor.
  • 0

#395 brtnicek

brtnicek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 19:37

[quote]Chryseis napsal/a:
Rozhodně nic neomezovat, někdy je sranda číst první logy, a někdy je ještě větší sranda první logy psát :D

:) ano - souhlas - co blázníte- vždyt je to hra............. čerstvou zkušenost mám s tím, jak jsem se hnala na terén 1,5 když pípla http://coord.info/GC2E0F2 , protože jsem byla zrovna kousek odtud...........včera jsem to odlovila - no bez komentáře ........hlavně ten listing

:( to už bych spíš byla pro to, aby se neschvalovaly listingy "o ničem"

(tohle je o ničem http://coord.info/GC2E0F2, tohle je " sice podobně prázdný listing, http://coord.info/GC25E56, ale rozdíl je milion procent :)
  • 0

Jsou dny, kdy se mé sny lámou, koně pouštím z otěží-kam se dát a s kým se vznést snad jen cíl můj prověří....

#396 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 22:24

brtnicek napsal/a:

Geocaching neni o listingu, ale o hledani v terenu. Jestli si chcete cist, tak si pujcte/kupte nejakou knizku.
  • 0

#397 RaRoch

RaRoch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 22:50

k-lord napsal/a:

brtnicek napsal/a:

Geocaching neni o listingu, ale o hledani v terenu. Jestli si chcete cist, tak si pujcte/kupte nejakou knizku.

Chodit v terénu umím i bez GC B).
Zajímavý listing mnoha českých keší (i od "nováčk ů")) mě v posledních 6 letech přivedl na řadu zajímavých míst, které bych jinak nenavštívil anebo mi přinesl "na podnose" informace, které bych asi aktivně nevyhledával.
Zajímavý listing a zajímavá místa byly od počátku určitou vizitkou českého geokešingu. Bohužel to zřejmě nelze vymáhat a řada kačerů to ani nečte a také to u řady novějších keší chybí, ale od toho právě umíme číst a můžeme si keše vybírat (když chceme) - tedy někteří. Když někdo jede jen podle pípnutí a souřadnic, maximálně s použitím hintu, tak se potom nemůže divit, kam to leckdy jednoho zavede :o.
  • 0

#398 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 23:18

RaRoch napsal/a:
Chodit v terénu umím i bez GC B).
Zajímavý listing mnoha českých keší (i od "nováčk ů")) mě v posledních 6 letech přivedl na řadu zajímavých míst, které bych jinak nenavštívil anebo mi přinesl "na podnose" informace, které bych asi aktivně nevyhledával...

Psal jsem hledat (kese), ne chodit (to umi i batole ;)), a to bez GC asi tezko dokazes. Jak uz jsem psal nekdy v jinem vlaknu, koukni se na uplne nejstarsi kesky (z roku 2000), prave ty kese, ktere byly "prukopniky" geocachingu. Listing temer zadny, popularita obrovska.
Ano a je fakt, ze mit super listingy je domenou zejmena u nas, ale kvuli tomu neni duvod odsuzovat kese podle listingu. To delam az po nalezeni kese a je mi jedno, jestli mela listing nebo ne.
  • 0

#399 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 23:33

...dlouhé listingy jsou snad jen CZ specialita :)
  • 0

#400 RaRoch

RaRoch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 7:12

k-lord napsal/a:
Psal jsem hledat (kese), ne chodit (to umi i batole ;)), a to bez GC asi tezko dokazes. ...
Ano a je fakt, ze mit super listingy je domenou zejmena u nas, ale kvuli tomu neni duvod odsuzovat kese podle listingu. To delam az po nalezeni kese a je mi jedno, jestli mela listing nebo ne.

No,hledat se dá i bez GC...
Nepsal jsem odsuzovat keše podle listingu, ale "můžeme si keše vybírat (když chceme)". K tomu patří i logy, které (pokud nejsou jen trapně formální) také mohou ledacos napovědět.
Podstatou mého sdělení ale zůstává to, co jsem psal již dříve: "Hrozné keše může založit každý i po 1000 nálezech a dobré i někdo s minimem nálezů." Tj., že jakékoli omezování možnosti zakládání keší podle "zkušenosti" měřené počtem nalezených keší je nesmysl a znamenalo by ochuzení.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama