Přejít na obsah

Fotka

Omezení pro nováčky při zakládání keší

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
572 odpovědí na toto téma

#401 Demkes3

Demkes3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 7:12

Tak jsem rozpoutal mensi flame. :) Na tom, co je nejlepsi reseni, se tady nejspis nedohodnem a GS si to stejne udela podle sveho. A mozna je to dobre. Je pravda ze zakladani po X nalezech je mozne jen v nekterych zemich, protoze (jak pise k-lord) nekde je jedna kes na sto kilometru. Jeste jsem prosel par zajimavych kesek ve watchlistu a nakonec jsem zjistil, ze s timto pravidlem by jsme nemeli kes na ISS. :)
  • 0

#402 pgnext

pgnext

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 13:34

Honzik&Pavlinka napsal/a:
Kaote vidím, že jsi z už principu proti. Nevadí... Čekal jsem i tyto názory...Zkus ale sám navrhnout něco, co by pomohlo vyřešit problém nedbale založených keší nováčky...
.

Honzíku, nic ve zlým, ale zabýváš se nicotnostma. Nejde o kvantitu, ale o kvalitu (nalezených keší). Jak prokážeš, žes měl 50 keší poctivě nalezeno a neseděl jsi někde v autě? Víme, že se to dělá u kombajnistů- megakačerů. Tudíž jedinou možností je složit nějaké kačerské zkoušky, pokud ovšem nebudou v Plzni, že... Takže s těmihle názory se jen zesměšňuješ a nikam to nevede. Raději napiš, jak si sám pomohl u špatné keše, nabídnul jsi autorovi pomoc? Napsals log "need maitenance?". Uspořádal jsi event pro začátečníky, kde jsi jim ukázal jak keš má vypadat? Nebo jen kritizuješ všeobecně?
  • 0

#403 zir37

zir37

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 15:12

Vůbec to je hovadina, přece nikdo nikoho nenutí chodit na keše začátečníků. Kdo je začátečník si může každý zjistit/posoudit podle profilu zakladatele. A navíc schopnosti hledat keše a zakládat keše spolu nemusí vůbec souviset. A listingy, pokud je tam to co tam být má, pak ani nemusí být bůhvíjak pěknej a su spokojenej.
  • 0
Zkuste si dobrovolný anonymní test pro začátečníky, nové zakladatele keší, nebo pro pokročilé kačery.

#404 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 15:38

zir37 napsal/a:
Vůbec to je hovadina, přece nikdo nikoho nenutí chodit na keše začátečníků. Kdo je začátečník si může každý zjistit/posoudit podle profilu zakladatele.

...mnohdy není čas, ptát se kdo je kdo. prostě úkol zbněl jasně - FTF hunt :D:D:D:D
  • 0

#405 zir37

zir37

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 15:47

Sally&eL napsal/a:

zir37 napsal/a:
Vůbec to je hovadina, přece nikdo nikoho nenutí chodit na keše začátečníků. Kdo je začátečník si může každý zjistit/posoudit podle profilu zakladatele.

...mnohdy není čas, ptát se kdo je kdo. prostě úkol zbněl jasně - FTF hunt :D:D:D:D

Jo, s tím jasně souhlasím, ale pak ať se nikdo nediví. :)
  • 0
Zkuste si dobrovolný anonymní test pro začátečníky, nové zakladatele keší, nebo pro pokročilé kačery.

#406 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 8:59

ahoj já jsem bohužel ještě nováček. Nechci na sebe upozorňovat, ale již sem založil novou kešku. Hodlám se této zábavné hře věnovat i nadále, proto sem si i vytvořil vlastni cwg. Všechny pravidla jsem důkladně prostudoval. Měření u skrýše přez průměrování, atributy ... a také zaměřeno i blízké parkovistě. Listing je trochu delší, ale to snad vadit nebude. Ten kdo si to bude chtít přečíszt přečte. Jinak hint je naprosto jasný. No mám jen 23 keší, ale přesto by tato keš mohla vypadat slibně. Jsem neustále v kontaktu a nechám si poradit... opravdu chcete házet všechny do jednoho pytle? keš se teprve schvaluje
  • 0

#407 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 9:49

TerZdeK napsal/a:
ahoj já jsem bohužel ještě nováček.
.....
No mám jen 23 keší, ale přesto by tato keš mohla vypadat slibně. Jsem neustále v kontaktu a nechám si poradit... opravdu chcete házet všechny do jednoho pytle? keš se teprve schvaluje

Ale oni nechtějí házet do jednoho pytle všechny, ale všechny ostatní, kromě sebe :-)

V klidu ji založ a pak uvidíš. Myslím, že až nasbíráš více zkušeností, tak přijdeš na to, co jsi měl asi udělat jinak, ale tomu se nevyhne prakticky nikdo.

Ty spousty chytráků, co tu melou o počtu odlovených, si trochu neuvědomují, že v dobách, kdy se zakládaly první keše v ČR, tak neměla většina lidí nalezených více než několik desítek keší. Prostě proto, že keše nebyly.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#408 Tinah&Power Team

Tinah&Power Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 10:28

Tudíž jedinou možností je složit nějaké kačerské zkoušky, pokud ovšem nebudou v Plzni, že...

tak to prr... my jsme na ziskani naseho plzenskeho turbo doktoratu nahodou pysni GC21EWC :D:D:D
  • 0

#409 Autacek

Autacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 744 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 10:32

Myslím že u kešky v přírodě člověk ani neřeší, že je od nováčka... a většinou nad ní člověk nos neohrne, horší je to se zaručeně super nápady dalších a dalších keší pod popelnicí, v překešovaných oblastech... Nejjednoduší pravidlo by bylo, v lokalitách s průměrem keší na km čtvereční přesahujícím hodnotu X, nemohou zakládat nové keše kačeři s méně než Y nálezy... Je mi jasné, že si GS bude dělat stejně co chce, nicméně asi nám nezbyde nic jiného než doufat, že ta "nováčkománie" vyhnije tak nějak sama.
  • 0

#410 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 10:39

TerZdeK napsal/a:
ahoj já jsem bohužel ještě nováček...

Já ti naopak fandím! Po tom, co jsem tady různě na fóru četla příspěvky od "mazáků" honících si svoje ego mám obavu, že já naopak svoje plány časem vypustit taky nějakou kešku do světa nejspíš vzdám. :(
Připadá mi to, že ti všichni "rádoby chytří" jsou jediní povolaní k tomu vytvářet nové kešky. Že oni nikdy neudělali žádnou chybu, že oni sami nezačínali s nulou a zřejmě do toho skočili rovnou s počtem nálezů přinejmenším tisíc a více. ;) A že samozřejmě jejich první keška byla hned úžasná, dokonalá, bezproblémová. :|

Pořád si lámu hlavu, jak ta "dokonalá, bezvadná, perfektně fungující keška" vlastně má vypadat. Sama jsem jich našla zatím JEN 90, ale jsem ráda za každou z nich, protože je pro mně důležité, že je CO hledat a že mně to vždycky zavede ven, do přírody, nebo mi to ukáže nějakou zajímavou stavbu, které bych si normálně nevšimla.
Je mi jasné, že zaměření apod. je důležité, ale chyba se může vloudit i profíkovi a má smysl za to někomu trhat hlavu?
A nebo způsob uložení - i sebelepší úkryt nezaručí, že jí nenajde někdo "nepovolaný". A naopak taková, která je vpodstatě na očích může zrovna dlouhodobě odolávat ztracení...

Každopádně, kdybych nějakou chtěla pustit do světa, tak to bude 50 na 50, že na mně začne někdo nadávat, co jsem to vymyslela za hrůzu a zrovna tak, že další skupině se to bude naopak zamlouvat. Ale stojí mi ty nadávky za to?

Proto ti moc držím palce, ať to ustojíš, protože někdy to opravdu vypadá, že ti nejchytřejší z nejchytřejších neodpustí ani sebemenší chybičku. Hlavně, že je v čem se "šťourat". ;)

Mimochodem - moc se mi líbil názor BakaGaijin z diskuze Test pro začátečníky
S dovolenim: Ja sleduju se zajmem z povzdali tuhle diskusi uz nejakou chvili a co teda ani pro sebe nemam vubec vyreseny - mohl by prosim nekdo definovat pojem "zacatecnik"? Mne to totiz prijde, ze je to tu v kontextu pomalu pouzivany jako synonymum pro "blbecek"

Tak, ať teď se do mně můžou pustit...:DB)
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#411 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 10:43

Autacek napsal/a:
Nejjednoduší pravidlo by bylo, v lokalitách s průměrem keší na km čtvereční přesahujícím hodnotu X, nemohou zakládat nové keše kačeři s méně než Y nálezy...

To znamená, že v takové oblasti "nováček" s málo nálezy automaticky udělá něco blbě? :o
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#412 marekd

marekd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 10:52

Po tom, co jsem tady různě na fóru četla příspěvky od "mazáků" honících si svoje ego mám obavu, že já naopak svoje plány časem vypustit taky nějakou kešku do světa nejspíš vzdám. :(

Podívej se kolik lidí sem na fórum přispívá. Jména se opakují, celkově to je 20, 30 lidí? A kolik je kačerů v Česku? Kdo sem nechodí, nemusí přemýšlet, jestli je ještě "začátečník", nebo už ne, je v pohodě, sbírá keše, zakládá keše. První log na mé první založené keši byl celkem negativní, tak jsme to emailem probrali, keš jsem podle rad pozměnil a zároveň jsem tak poznal prvního živého kačera ve svém okolí a dnes jsme kamarádi. Takže se rozhodně nenech odradit! Hezký den!
  • 0

#413 Chryseis

Chryseis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 396 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 10:55

Alf Gang napsal/a:
To znamená, že v takové oblasti "nováček" s málo nálezy automaticky udělá něco blbě? :o

Ne automaticky, ale s větší pravděpodobností. Představ si zemi, kde skoro žádné keše nejsou (no ano, takové země existují). Tam může člověk, který o geocachingu zatím jen četl, jít a založit keš a já jsem přesvědčená, že nebude špatná. Protože vybere místo, které má poblíž domova, zná ho, má čas na údržbu, ví, na co zajímavého tam poukázat, a to místo bude VOLNÉ. Zatímco v zakešovaných oblastech, když se začáetčník rozhodne založit keš, projde patnáct, dvacet zajímavých míst v okolí, zjistí, že už jsou obsazené a práskne filmovku k základní škole, protože a) základní škola ještě keš nemá b ) pár keší v okolí už odlovil a mnohé z nich byly filmovky.

No a tenhle rozdíl je hlavním důvodem, proč nějaké globální omezování stejně nepůjde v praxi zavést, takže jediné, co se dá dělat, je vybírat si. Komu vadí blbé krabky, nechť loví v přírodě, tam jsem snad ještě vyloženě blbou neviděla.
  • 0

#414 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 11:00

marekd

Díky za povzbuzující slova. Je pravda, že už vím o několika kačerech, které celé tohle slavné forum odradilo, přestali sem chodit a loví v klidu a pohodě, zrovna tak, jako zakládají nové kešky.
A je i pravda, že tím, že tu někdo odradí nováčka, může ostatní připravit třeba o opravdu pěkný nápad na kešku. Jeden nikdy neví...;)
  • 0

#415 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 11:06

Chryseis
Takhle pojato ano, pravděpodobnost může být vyšší. Ale myslím si, že stejnou chybu může udělat i někdo, kdo těch nálezů bude mít JIŽ dostatečný počet na zakládání, zrovna tak, jako někdo, kdo těch nálezů má ještě mnohem víc.
Prostě je to jen o lidech, o jejich inteligenci a schopnosti si zjistit informace kolem. ;) Takový kombajnista s hromadou nálezů v jednom dni a tím pádem povoleným zakládáním nových kešek nemusí být lepší oproti někomu, kdo má těch nálezů třeba jen 30, ale je schopný si zajistit informovanost.
  • 0

#416 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 16:59

díky koukám že text byl docela dlouhý, ale pravdivý. Ona ta nejlepší keš je taková v podstatě neexistující imaginární keš , kterou ještě nikdy nikdo nezaložil, ale to vůbec nevadí. Já sem ji založil a udělám to po každé co se ztratí až prostě jednou bude ta třeba nejlepší:) DĚKUJI ZA NÁZORY
  • 0

#417 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 17:09

Ono asi není třeba zakazovat. Blbě založená schránka dlouho nevydrží. Na hloupý listing, nebo historický nesmysl, dostanou tolik reakcí od logujících, že si z toho snad poučení vezmou, a co se dá, ještě opraví. Viděl jsem několik měsíčních keší (které vydržely měsíc).
  • 0

#418 A. da Mek

A. da Mek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 133 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 17:50

mohl by prosim nekdo definovat pojem "zacatecnik"? Mne to totiz prijde, ze je to tu v kontextu pomalu pouzivany jako synonymum pro "blbecek"

Myslím, že nejvýstižnější je tahle definice: začátečník je ten, kdo se urazí, když je pojem "začatečník" používaný jako synonymum pro "blbeček".
  • 0

#419 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 18:03

To je tu zase prispevku na omezovani a podobnych kravin. jestli chcete, aby byl geocaching u nas lepsi, tak zacnete u sebe tim, ze budete tolerantnejsi k ostatnim, zejmena k zacinajicim kacerum. Ale je mi jasne, ze to si driv vybarvim kesemi mapu sveta, nez by se neco v tomto u nas zmenilo. :D:D
  • 0

#420 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 19:42

Já to nechci komentoval, ale začátečník je ten kdo si spíše nenechá poradit... nežli blbeček... ale ted už jde o EGO...!!!!!!!
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama