Přejít na obsah

Fotka

Omezení pro nováčky při zakládání keší

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
572 odpovědí na toto téma

#441 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 455 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 22:05

Alf Gang napsal/a:
...Jen pak z takových podobných diskuzí mám divný pocit, že když se rozhodnu založit kešku, tak se na mně pak sesype hejno dravců, kteří čekají na sebemenší chybu...

no pochopitelně :D

Alf Gang napsal/a:
...A v tu chvíli mně chuť něco vymýšlet a zakládat přejde... :D

Ještěže se tu objevují i rozumní kačeři, kteří tohle nehrotí.;)

to se nesmíš nechat odradit;)
Ale to je jako nosit dříví do lesa, sovy do Atén...nebo zakládat v Pardubicích mysterky :D
  • 0

#442 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 22:13

dr.vota napsal/a:...nebo zakládat v Pardubicích mysterky :D

... o slovenským "hip hopu".
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#443 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 877 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 22:51

Alf Gang napsal/a:
Jen pak z takových podobných diskuzí mám divný pocit, že když se rozhodnu založit kešku, tak se na mně pak sesype hejno dravců, kteří čekají na sebemenší chybu... A v tu chvíli mně chuť něco vymýšlet a zakládat přejde.

No to chce jim nedat příležitost. Oblídat si především takové nepodstatné maličkosti:
- aby krabka byla krabka a ne něoco se po prvním otevření rozsype (ověřené modely všichni známe)
- aby logbook byl logbook a ne salát papírků
- aby místo nebylo rovnou smetiště nebo díra v chodníku
- aby listing měl hlavu a patu, nebyl zbytečně nafouknutý, méně je někdy více.
- Listing hovořící o Majklu Jacksonovi v lesích u Teplic si může dovolit zkušený recesista, nováčkovi bych to nedoporučoval.
- aby listing neprovokoval "češtinem"
- aby obtížnost/terén a atributy opravdu seděly podle jejich definice v GeoWiki.
- nedělat anglickou verzi když na ni nemám znalosti, on se svět nezboří když to bude jen česky.

Já jsem svou první skrýš začal chystat když jsem měl kolem 700 odlovených a myslím že mi nic neuteklo. Pak už jsem na to založení spěchal, protže jsem měl vyluštěnou "Budku" kde autor vyžadoval aby lovec měl založenou skrýšu.
  • 0

#444 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 1:28

Arne1 napsal/a:

- Listing hovořící o Majklu Jacksonovi v lesích u Teplic si může dovolit zkušený recesista, nováčkovi bych to nedoporučoval.

sorry ale o M. J. si kazdy muze zalozit kesku jakou chce a kde chce, treba na Antarktide.

jinak kazdy zacatecnik musi jedine a to dodrzovat guideliny, zbytek se jim snazi vnutit jen par jedincu u nas a to furt dokolecka.
  • 0

#445 motty.rt

motty.rt

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 8:41

Oni to spíš ti jedinci myslí tak, že ta další doporučení jsou proto, aby se pak na něj všichni nesesypali, jak je ta jeho keš hrozná. Samozřejmě má právo na to pouze dodržet pravidla a nic víc, ale já mám pak stejné právo napsat značně kritický log.
  • 0

#446 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 9:00

A owner zas má právo tě po značně kritickém logu poslat někam. :) Je asi očividné, že tímhle přístupem se moc nevyřeší.
  • 0

#447 Chryseis

Chryseis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 396 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 9:31

Doporučení, jak založit HEZKOU keš, jsou i na Wiki. Tak je asi smažeme, protože je to víc, než požadují pravidla, ne? Nicméně za sebe můžou říct, že jsem se jimi řídila a na mou první keš se kupodivu nesesypal jediný kritický log B)
  • 0

#448 motty.rt

motty.rt

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 10:06

alkes: Tak ať pošle. Mě už nebaví psát nicneříkající logy typu dík za bod.
  • 0

#449 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 13:17

k-lord napsal/a:sorry ale o M. J. si kazdy muze zalozit kesku jakou chce a kde chce, treba na Antarktide.

jinak kazdy zacatecnik musi jedine a to dodrzovat guideliny

O tom žádná, ale pak se nemůže divit reakci "wtf?".
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#450 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 877 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 14:55

honny napsal/a:

k-lord napsal/a:sorry ale o M. J. si kazdy muze zalozit kesku jakou chce a kde chce, treba na Antarktide.

jinak kazdy zacatecnik musi jedine a to dodrzovat guideliny

O tom žádná, ale pak se nemůže divit reakci "wtf?".

Myslím, že většina z nás určitě ví, že jsem měl na mysli ty "tématicky podivné" listingy ze série Marta, kde jsme to vše brali jako recesi a provokaci.
  • 0

#451 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 18:42

Chryseis napsal/a:
Doporučení, jak založit HEZKOU keš, jsou i na Wiki. Tak je asi smažeme, protože je to víc, než požadují pravidla, ne? Nicméně za sebe můžou říct, že jsem se jimi řídila a na mou první keš se kupodivu nesesypal jediný kritický log B)

Doporuceni je od slovesa doporucit ne nutit. ;);)
  • 0

#452 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 18:46

Arne1 napsal/a:
Myslím, že většina z nás určitě ví, že jsem měl na mysli ty "tématicky podivné" listingy ze série Marta, kde jsme to vše brali jako recesi a provokaci.

100x radeji si prectu takovy podivny listing nez furt dokola eseje o nejakych kopcich ci budovach vesmes stazene z netu. U Marty jsem se nad listingem aspon po case zasmal.
Jak vidis, kazdy jsme jiny, proto ta moje reakce na tvuj prispevek.
  • 0

#453 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2011 - 20:29

tak chlapcí keš už je schválená. Vím, že někdo kritizoval a někdo povzbuzoval tak mrkejte:)http://www.geocachin...a4-44c348187e39
  • 0

#454 black777jack

black777jack

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2011 - 21:34

Tak tento kačer už to opravdu přehnal! Po nálezu 5-ti keší založil vlastní. A takhle to dopadlo... GC2M5VY.
  • 0

#455 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2011 - 21:45

To číslo u počtu nálezů nemusí znamenat nic. Spousta loví v týmu a pak se jeden osamostatní. Nebo jen neloguje a pak logovat začne. Co se týče kvality kešky GC2M5VY, nemohu posoudit, 250km k ní nepojedu. Co se týká jejího listingu, tak je tam jen popisováno místo. A termín odtrubnění zatrubněné Bíliny jsem četl i v novinách, už tehdy jsem se té češtině hodně divil.
  • 0

#456 karel.haje

karel.haje

karel.haje

• Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2011 - 21:47

black777jack napsal/a:
Tak tento kačer už to opravdu přehnal! Po nálezu 5-ti keší založil vlastní. A takhle to dopadlo... GC2M5VY.

A nedopadlo to špatně . . VIZ spokojené logy ...
  • 0

#457 vlkys

vlkys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 160 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2011 - 21:59

Smogeo napsal/a:
skrýš musí být crnem!

Co to je takový pearz?
  • 0

#458 black777jack

black777jack

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2011 - 22:04

Smogeo napsal/a:

black777jack napsal/a:

Ani jsi tam nebyl a už kritizuješ :-P Dejme mu ještě šanci aby z toho udělal kešku co neurazí. Proč hned všecky nedochúdčata cpát do archívu. Třeba jeho další už bude lepší. Ale odlovit si mezitím aspoň stovku musí. To je jasný. Aby si zapsal za uši, že se má na mikro používat tictakovka, místo volit pěkně uprostřed náměstí, kde je dost světla na odlov a hlavně... hlavně... skrýš musí být crnem!

Je mi líto, žes nepochopil ironický náboj v mém příspěvku. Z uvedeného příkladu je zřejmé, že opravdu není nutné odlovit stovku keší než nějakou založím. Z logů lze jasně vyčíst, že jde o pěknou keš.
  • 0

#459 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 231 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2011 - 22:06

black777jack napsal/a:

Nepřehnal jsi to náhodou spíš Ty?
Četl jsi logy? - líbí se.
Vyfouknul Ti nápad?
  • 0

#460 black777jack

black777jack

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2011 - 22:09

zmijovkar napsal/a:

black777jack napsal/a:

Nepřehnal jsi to náhodou spíš Ty?
Četl jsi logy? - líbí se.
Vyfouknul Ti nápad?

Taky nepochopil...:D
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama