Presunuto z jineho vlakna:
HuntBehind napsal/a:
OT: Stávil jsem mládí (čti nedělní odpoledne) na úpravě tras metra pro POI.cz, které byly zhruba stejně nepřesné, jako tvoje soubory. Přidával a hlavně přesouval jsem východy a odmazával zbytečné poi které značili patrně peron metra (což je při navigaci ke vstupu opravdu velice "potřebné" viz. např. Karlovo náměstí) Opravil jsem takhle cca 90% všech stanic, tam kde jsem si nebyl jistý a fotomapa nepomohla, nechal jsem to radši jak to bylo, ale takových stanic je cca 10-15 ... Pokud chceš, mrkni na to a pokud bys to shledal užitečným a jestli jde nějak hromadně upravit souřadnice, klidně to použij pro svojí databázi ... vzhledem k tomu, že jsem vlastně skoro vytvořil celou novou databázi tras metra, rozhodně to necítím jako cizí dílo, natož výhradní majetek POI.cz
Souradnice stanic beru ze souradnic, ktere ma v mape Ropid a generuji z toho GPX pro POI. Abych byl presnejsi: pouzivam pro prevod ROPID-WGS-84 prevod, ktery vytvoril Ebik.
Pro ucely, pro ktere to pouzivam ja, mi tato presnost bohate postacuje a vlastne jsem ani nejake rozdily oproti skutecnosti nepozoroval. Ja to pouzivam pro sve (zhusta nocni) navraty z kesek, kdy si najdu nejblizsi zastavku MHD a k ni me to vzdy dovedo. A pokud si pamatuji, vzdy na zastavce mi to zapipa, ze uz jsem tam.
Prace na pripadnem zpresneni, pokud nebudou soucasti konverze, jsou pro me ztraceny cas, protoze pri kazdem novem generovani takoveto korekce nutne zmizi. Ale jak rikam, zadne podstatne odchylky jsem pri svych toulkach (spis navratech) nepozoroval a presnost souradnice je take trochu otazka ucelu pouziti.
EDIT: budeme-li pokracovat v tomto tematu, navrhoval bych presun do prislusneho vlakna, at je to tam, kde to ma byt.