iPhone...používáte někdo na GC?
Publikováno 13 listopad 2008 - 21:36
Publikováno 14 listopad 2008 - 1:28
Citace
Tomaaas napsal/a:
Tak by mě zajmalo jestli někdo hledáte kešky z iPhonem? Jaké máte skušenosti? Jaké programy...apod.Díky za odpovědi.
to jako skrýš vyrobená Z iPhonu?

Publikováno 14 listopad 2008 - 10:41
Citace
Tomaaas napsal/a:
Tak by mě zajmalo jestli někdo hledáte kešky z iPhonem? Jaké máte skušenosti? Jaké programy...apod.Díky za odpovědi.
Na mobilmanii byl myslim nejaky clanek na tohle tema - o oficialni aplikaci groundspeaku.. Tak se tam zkus podivat.
Díky.
Jarda (brazajar)
Zítra je taky den!!!
Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon
Publikováno 14 listopad 2008 - 10:43
Publikováno 14 listopad 2008 - 13:29
Citace
Jak jsme se provinili,že už i mobilmanie recenzuje aplikace na geocaching?!brazajar napsal/a:
Citace
Tomaaas napsal/a:
Na mobilmanii byl myslim nejaky clanek na tohle tema - o oficialni aplikaci groundspeaku.. Tak se tam zkus podivat.
Publikováno 14 listopad 2008 - 13:49

Publikováno 14 listopad 2008 - 14:49
Citace
Czecho Cowboy napsal/a:
Tak to jo, na navigovat jsem si na články o gc už docela zvykl...
Vzdyt navigovat je "podserver", ci jak to rict, mobilmanie (snad me marekl nezlyncuje).
Díky.
Jarda (brazajar)
Zítra je taky den!!!
Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon
Publikováno 14 listopad 2008 - 15:53

Publikováno 14 listopad 2008 - 16:08
Citace
Tomaaas napsal/a:
Já ho používám, prakticky výhradně. A až oslavím malé GC jubileum, tak ho vyměním za něco pořádného.

Asi největší problém mám s tím, že se lokace vzorkuje z GPS hodně pomalu - přesné číslo nevím, ale podle odhadu to bude tak 10-20 sekund, takže šipka je celkem nepoužitelná - stačí se trochu pootočit a už mířím úplně jinam, aniž by mě jakkoliv varovala. Krom toho kompas je taky jen počítaný z GPS souřadnic, takže it likes to move it, move it

Na druhou stranu, vyhledávání kešek v bezprostředním okolí je super věc na "ad hoc" caching bez přípravy (hele, mám hodinu volno...), listingy, hinty i last logy jsou vždycky po ruce a teď po zpřesnění ortomapy od Google je zaměření podle fotky snad ještě přesnější než s normální GPS, hlavně v Praze. Hezké je taky to, že můžu rychle zkontrolovat, co má ten který TB/GC aktuálně v plánu a podle toho ho z kešky vyzvednu nebo ne. Takže sečteno a podtrženo, je to docela šikovný nástroj (když má člověk jak dobíjet - výdrž bych odhadnul v plném nasazení tak na 4 hodiny) a budu ho nosit s sebou i nadále, ale už se těším na Garmina...
Programy: Oficiální GC aplikace, Geopher Lite (oficiální program si nenechá vnutit jiné souřadnice - takže na multiny ap. je potřeba něco jiného), původni předinstalovaná Google Map aplikace.
Publikováno 15 listopad 2008 - 11:53
Citace
Kicune napsal/a:
Citace
Tomaaas napsal/a:
Já ho používám, prakticky výhradně. A až oslavím malé GC jubileum, tak ho vyměním za něco pořádného.
Asi největší problém mám s tím, že se lokace vzorkuje z GPS hodně pomalu - přesné číslo nevím, ale podle odhadu to bude tak 10-20 sekund, takže šipka je celkem nepoužitelná - stačí se trochu pootočit a už mířím úplně jinam, aniž by mě jakkoliv varovala. Krom toho kompas je taky jen počítaný z GPS souřadnic, takže it likes to move it, move it. Co se týče citlivosti přijímače, tak to nemůžu porovnávat - s dospělou GPS jsem zatím nelovil - ale indikovaná přesnost +- 200m není v lese (opadaném) nic neobvyklého.
Na druhou stranu, vyhledávání kešek v bezprostředním okolí je super věc na "ad hoc" caching bez přípravy (hele, mám hodinu volno...), listingy, hinty i last logy jsou vždycky po ruce a teď po zpřesnění ortomapy od Google je zaměření podle fotky snad ještě přesnější než s normální GPS, hlavně v Praze. Hezké je taky to, že můžu rychle zkontrolovat, co má ten který TB/GC aktuálně v plánu a podle toho ho z kešky vyzvednu nebo ne. Takže sečteno a podtrženo, je to docela šikovný nástroj (když má člověk jak dobíjet - výdrž bych odhadnul v plném nasazení tak na 4 hodiny) a budu ho nosit s sebou i nadále, ale už se těším na Garmina...
Programy: Oficiální GC aplikace, Geopher Lite (oficiální program si nenechá vnutit jiné souřadnice - takže na multiny ap. je potřeba něco jiného), původni předinstalovaná Google Map aplikace.
200 m rozptyl v lese? Fakt?

Publikováno 17 listopad 2008 - 12:54
Publikováno 04 prosinec 2008 - 16:13
Geokešeři na diskusích na gc.com si hodně pochvalují taky aplikaci Geocaching ToolKit, která umí všechny možné konverze, které geokešer může potřebovat.
Takže pokud máte iPhone, stačí vám 8 Euro a můžete vesele hledat. Děkuji za pozornost.
Publikováno 04 prosinec 2008 - 17:36
Citace
jirka73 napsal/a:
Přátelé, kamarádi, mám sice s iPhone odlovenou jenom jednu kešku (Griselda), ale musím říct, že jsem spokojený. Přesnost a rychlost reakce je určitě horší, ale pro hledání naprosté většiny kešek to musí stačit. Použil jsem oficiální aplikaci Groundspeak's Geocaching iPhone Application, která mi hodně vyhovuje.
Geokešeři na diskusích na gc.com si hodně pochvalují taky aplikaci Geocaching ToolKit, která umí všechny možné konverze, které geokešer může potřebovat.
Takže pokud máte iPhone, stačí vám 8 Euro a můžete vesele hledat. Děkuji za pozornost.

Publikováno 04 prosinec 2008 - 18:33
Citace
miki6 napsal/a:
takže jsi šalamounsky nečekal na 18 nalezených keší a pořídil sis IPhona??
Kdepak, iPhone mám dlouho, vyfasoval jsem ho v práci. Akorát jsem nevěděl, že se dá z něho za 8 Euro udělat skoronavigace. Těch 18 keší platí. Navíc s iPhone se na některé kešky asi chytat nebudu (opravdu mu všechno dlouho trvá a není moc přesný).
Publikováno 04 prosinec 2008 - 22:28

Publikováno 04 prosinec 2008 - 23:47

Publikováno 05 prosinec 2008 - 0:40
Citace
Družice potřebuješ vždycky, pomocí ničeho jiného řádově metrové přesnosti zatím nedocílíš. (Jen pomocí BTSek jsou to i při hustém pokrytí desítky až stovky metrů, při špatném i kilometry.)degard napsal/a:
iPhone jsem měl před tím než jsem se do Geocachingu pustil (3G) ten má asistovanou GPS - ne klasickou. Což je jistý rozdíl. Signál se získává z GSM vysílačů, ne z družice. takže místa kde je dobré pokrytí signálu, klidně i interier budov, apod je naprosto bez problémů.
U A-GPS jde o to, že z těch družic nemusíš přijímat datovou zprávu (efemeridy a almanach), tu si právě můžeš stáhnout přes mobilní síť. Další možností je, že pomocí mobilní sítě kromě datové zprávy přijímač zjistí také svou přibližnou polohu a může si pak lépe dopočítat, jaké signály s jakými dopplerovskými posuvy má zkoušet přijímat.
A ještě další možnost (tzv. snapshot GPS) spočívá v přijetí fragmentů signálů... opět z družic a v jejich zaslání výpočetnímu serveru, který z nich určí polohu a pošle ji zpět.
Která z těchhle možností má momentálně vůbec šanci být využívána a kterou používá iPhone bohužel netuším, bez dálkoměrných signálů z družic se ale určitě neobejde (v rámci AGPS).
Publikováno 05 prosinec 2008 - 8:12
Publikováno 30 prosinec 2008 - 1:38
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů