Polygony okresu
Publikováno 02 prosinec 2008 - 13:36
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x
Publikováno 02 prosinec 2008 - 13:44
Citace
Mejstro napsal/a:
Ahoj. Netusite nahodou nekdo, zda existuji dostupne polygony souradnic byvalych ceskych okresu? Diky za odpoved.
Sháněl jsem je asik 3 měsíce a nesehnal, ale třeba budeš mít víc štěstí, každopádně, kdyby se Ti to povedlo, tak bych Ti byl vděčen za kopii. Měl jsem v plánu udělat to samé co pro kraje tak pro okresy....
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 02 prosinec 2008 - 13:50
Beroun
Publikováno 02 prosinec 2008 - 13:52
Citace
Mejstro napsal/a:
Me to napadlo v souvislosti s novym polem County v GSAKu 7.5. Bylo by fajn mit kese rozdelene i podle tohoto klice.
Kdyby nekdo prisel na zpusob jak a z ceho data vytvorit, mohli bychom spojit sily vice lidi, rozdelit si oblasti a dat to dohromady.
Ono by stačila nějáká online mapa, kde je to rozdělení čitelné, nebo papírová mapa, kde je ukázáno, která obec patří do kterého okresu a dalo by se to oklikat, páč na yahoo mapě jsou jasně vyznačené hranice obcí.... Sice drbačka, ale dalo by se....
Publikováno 02 prosinec 2008 - 14:12
Beroun
Publikováno 02 prosinec 2008 - 14:17
Publikováno 02 prosinec 2008 - 14:28
Publikováno 02 prosinec 2008 - 14:29
Publikováno 02 prosinec 2008 - 14:38

Beroun
Publikováno 02 prosinec 2008 - 14:43
Citace
Okresy stále existují, zrušeny byly jen okresní úřady - něco se převedlo na kraje, něco na obce s rozšířenou působností.PLAJ family napsal/a:
I když okresy legálně už neexistují (de facto stále ano),
Citace
Ne vždy se celý správní obvod obce s roz. půs. nachází ve stejném okrese... Největší šanci odhaduju v krajském GISu, případně v celostátním (katastralní úřad?).PLAJ family napsal/a:
tak už to třeba žádný GIS neřeší. Ale mohl by řešit oblasti obcí s rozšířenou působností x-tého stupně, nebo jak se tomu teď říká.
Publikováno 02 prosinec 2008 - 14:44
Citace
Nemohl bys to nekam dat nebo poslat v treba v DWG? Zkusil bych z toho udelat gpx/wgs84.Magking napsal/a:
Je to v souřadnicích S-JTSK ve formátu DGN, není problém to převést do jiného CADu.
Publikováno 02 prosinec 2008 - 15:08
Citace
derilin napsal/a:
Citace
Nemohl bys to nekam dat nebo poslat v treba v DWG? Zkusil bych z toho udelat gpx/wgs84.Magking napsal/a:
Je to v souřadnicích S-JTSK ve formátu DGN, není problém to převést do jiného CADu.
Jo, to nebude problém, můžu ti to hodit do mailu. Zítra zkusím sehnat i ty okresy.
Publikováno 02 prosinec 2008 - 15:09
Publikováno 02 prosinec 2008 - 15:24
http://web.o2active....e/MIO_kraje.jpg
na gc.com má profil s názvem *mio*
Publikováno 02 prosinec 2008 - 15:25
Citace
Numira napsal/a:
A zkusili jste kontaktovat autora tohoto dílka? Evidentně chcete dělat totéž, co on už má hotové...
Jediné info které dal je to, že si to dělal sám
Publikováno 02 prosinec 2008 - 15:26
Citace
Uz jsem s nim mluvil. Ta mapa je podle jeho slov tvorena rucne.Numira napsal/a:
A zkusili jste kontaktovat autora tohoto dílka? Evidentně chcete dělat totéž, co on už má hotové...
Beroun
Publikováno 02 prosinec 2008 - 15:27
Citace
Ted jsem mluvil s clovekem z mapoveho oddeleni Picodasu. Podle jeho slov jsou okresy v mape velmi orientacni :-(Dain & Olik napsal/a:
co me tak napada, tak garminacka topo czech 1.2 byla k nahravani do gpsky rozdelena na tech 76 okresu. neda se to pouzit třeba přes ulozeni obrazovky?
Beroun
Publikováno 02 prosinec 2008 - 15:49
Citace
Mejstro napsal/a:
Citace
Ted jsem mluvil s clovekem z mapoveho oddeleni Picodasu. Podle jeho slov jsou okresy v mape velmi orientacni :-(Dain & Olik napsal/a:
co me tak napada, tak garminacka topo czech 1.2 byla k nahravani do gpsky rozdelena na tech 76 okresu. neda se to pouzit třeba přes ulozeni obrazovky?
hmmm, skoda. a takovy genialni napad to byl

Publikováno 02 prosinec 2008 - 15:52
Citace
Byl...dokonce to vypadalo, ze by Picodas nemel problem data poskytnouthmmm, skoda. a takovy genialni napad to byl
![]()

Jeste jsem mluvil s lidmi na CSU, kteri urcite tato data pouzivaji v GISu. Zkusil jsem o ne pozadat oficialni cestou, takze cekam, jestli se mi ozvou.
Beroun
Publikováno 02 prosinec 2008 - 16:40
Vektorovou mapu okresů mám (formát dgn), ale lomové body jsou tak po kilometru takže nevím, jestli by to bylo dost přesné. Vyexportovat to do seznamu souřadnic b zas takový problém nebyl.
Lepší něco než nic

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů