Polygony okresu
Publikováno 05 prosinec 2008 - 8:57

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 05 prosinec 2008 - 12:50
http://gsak.net/boar...t=0, ktere by nejspis slo v GSAKu pouzit, ale je pravdou, ze se v tom prilis nevyznam. Kdyby se nekomu podarilo vymyslet jak mapu "vyplnit", bylo by to bezva

Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x
Publikováno 05 prosinec 2008 - 13:47
Citace
Dobrá práce. Ale musím nahlásit malou chybičku. Při spuštění makra FindStatGen vyskočí přiložená hláška. V mém profilu je vidět, že jde o kraj Královehradecký. Nevyznačí se v něm nálezy i když na tečkové mapě je vidět, že tam jsou. Napadá někoho jak to opravit?rsc_cz napsal/a:
Tak jsem si s polygony prochu pohrál a výsledek je ke stažení na
http://archaikum.cz/...hp#nastav_kraje (polygonCZ (verze 3)). Mělo by to přiřadit všechny kešky v ČR (kromě jednoho exempláře v Praze, který je už ale dávno archivovaný)
Doufám, že jsem tam nic nezkazilKaždopádně podotýkám, že aby to fungovalo, je třeba mít nainstalovaný GSAK verze 7.5.0.160 a vyšší
Publikováno 05 prosinec 2008 - 14:08
Citace
Sodobar napsal/a:
Citace
Dobrá práce. Ale musím nahlásit malou chybičku. Při spuštění makra FindStatGen vyskočí přiložená hláška. V mém profilu je vidět, že jde o kraj Královehradecký. Nevyznačí se v něm nálezy i když na tečkové mapě je vidět, že tam jsou. Napadá někoho jak to opravit?rsc_cz napsal/a:
Tak jsem si s polygony prochu pohrál a výsledek je ke stažení na
http://archaikum.cz/...hp#nastav_kraje (polygonCZ (verze 3)). Mělo by to přiřadit všechny kešky v ČR (kromě jednoho exempláře v Praze, který je už ale dávno archivovaný)
Doufám, že jsem tam nic nezkazilKaždopádně podotýkám, že aby to fungovalo, je třeba mít nainstalovaný GSAK verze 7.5.0.160 a vyšší
A nemuze byt problem v diakritice ci rozdilnem pojmenovani kraje v konfiguracnim souboru mapy a v kolonce State?
Beroun
Publikováno 05 prosinec 2008 - 14:20
Citace
Je to možné, ale dokud jsem používal PolygonCZ 2. verze, tak bylo všechno v pořádku.Mejstro napsal/a:
A nemuze byt problem v diakritice ci rozdilnem pojmenovani kraje v konfiguracnim souboru mapy a v kolonce State?
Publikováno 05 prosinec 2008 - 14:26
Citace
Sodobar napsal/a:
Citace
Je to možné, ale dokud jsem používal PolygonCZ 2. verze, tak bylo všechno v pořádku.Mejstro napsal/a:
PolygonCZ3 pouziva jako zdroj souradnic externi soubory a do kolonky State prirazuje nazev kraje podle jmena prislusneho souboru s polygonem. Pokud byl ve verzi 2 kraj bez diakritiky (a ja si myslim ze byl), pak ve verzi 3 je s diakritikou. (Ja pouzivam jeste modifikovane makro, takze prvni co jsem udelal bylo prejmenovani souboru s polygony na nazvy bez hacku a carek).
Ve vztahu na FSG se musi jeste nazvy kraju shodovat s nazvy v konfiguracnim souboru mapy.
Beroun
Publikováno 05 prosinec 2008 - 15:10
Publikováno 05 prosinec 2008 - 15:41
Citace
Sodobar napsal/a:
Dobrá práce. Ale musím nahlásit malou chybičku. Při spuštění makra FindStatGen vyskočí přiložená hláška. V mém profilu je vidět, že jde o kraj Královehradecký. Nevyznačí se v něm nálezy i když na tečkové mapě je vidět, že tam jsou. Napadá někoho jak to opravit?
Teď jsem to zkouěel a žádný problém, doporučuji si přes Global Replace vymazat položku State a poté spustit PolygonCZ.
Poté doporučuji zkontrolovat zda ve State je u nalezených vše v pořádku, tz. zda má state každá nalezená keš.
Publikováno 05 prosinec 2008 - 18:16
Publikováno 05 prosinec 2008 - 19:38
Citace
Dobrá práce. Ale musím nahlásit malou chybičku. Při spuštění makra FindStatGen vyskočí přiložená hláška. V mém profilu je vidět, že jde o kraj Královehradecký. Nevyznačí se v něm nálezy i když na tečkové mapě je vidět, že tam jsou. Napadá někoho jak to opravit?
Opravil jsem název souboru s polygonem, takže by to už ve FSG nemělo dělat problémy. Před novým spuštěním by se ale mělo pole county vynulovat přes global replace (a raději jen ty v ČR, včera jsem to vesele prováděl nad celou databází. Zahraničních tam naštěstí moc nemám

PS: ona nezařazená keška je GCJQVY. Má prohozené souřadnice, takže vychází někam do moře pod Jemenem (obtížnost 5/5?)
EDIT: jak teď koukám, tak správný název Královéhradeckého je s dlouhým é. Opravit proto FindStatGenMapCzech.dat, nebo se dál držet už delší dobu používaného překlepu?
Publikováno 06 prosinec 2008 - 6:37
Ještě k tvému makru, doporučuji upravit definici filtru na :
MFilter Expression=(($d_State="Nil") And ($d_Country="Czech Republic"))
Nemá cenu se zabývat políčkem County, protože to je přepsáno VŽDY, viz parametr volané funkce $data = GetPolygon("y",$CestaOkresy) (je tam pouze y, který znamená přepsání informace v poli County). Tento filtr má za cíl pouze přepsat informaci Nil na prázdné pole, neboť funkce GetPolygon neumí rozeznat jako prázdný Nil (narozdíl od fukce GetState).
A ještě k optimalizaci rychlosti, je rychlejší použít fci Replace než využívat tuto rutinu:
SHOWSTATUS Msg=State NIL! Display=On
Goto Position=Top
While Not ($_EOL)
$d_State = ""
Goto Position=Next
ENDWHILE
Goto Position=Top
s použitím této rutiny mi přepsání všech Nil v celé ČR trvá na mém notebooku 45s.
S využitím Replace je to to 8s. Je třeba si ale pod GlobalReplace nastavit a uložit takto:
1. Zvolte pod database GlobalReplace
2. Replace State With vše vymažte
3. Ulkozte nastavení jako NulujState
v makru poté vymažte výše uvedenou rutinu a pod definici filtru doplňte toto: Replace Settings="NulujState"
Tato část makra tedy pak vypadá takto:
...... $CestaKraje=$_Install + "\Macros\polygony\cz_kraje\*.*" MFilter Expression=(($d_State="Nil") And ($d_Country="Czech Republic")) IF $_FilterCount > 0 Replace Settings="NulujState" ENDIF #s = state (kraj) ......
Makro tak jak ho používám já je v příloze příspěvku....
Nezapomeňte na uložení nastavení GlobalReplace, jinak makro nebude fungovat.
Publikováno 06 prosinec 2008 - 13:17
Publikováno 06 prosinec 2008 - 13:35
Citace
Skleba napsal/a:
Tak polygony jsem v GSAku ulozil pak spustil Global replace na Country a to jsem jak koukam nemel delat.Ted pri spusteni FindStatGen mi to hazi hlasku viz . http://img219.images...ge=chybaox8.jpg
ze nemuze najit ceskou a pak jeste nemeckou mapu.
Nesmis aplikovat GR na COUNTRY. Tim sis smazal "Czech Republic", a to je nejspis ten problem. GR pouzij jen na STATE, pripadne COUNTY. Tato pole ti makro pak znovu priradi.
Napravit to lze bud stazenim nove PQ, nebo znovu pouzitim GR na pole COUNTRY a znovu vlozit Czech Republic.
Beroun
Publikováno 06 prosinec 2008 - 13:54
Publikováno 06 prosinec 2008 - 14:05
Citace
Skleba napsal/a:
No starou databazi jsem smazal, nahral nove My finds z PQ, ale ted to hazi : http://img235.images...3/chyba2pp5.jpg
Ted to vypada, ze nemas v Global Replace ulozeno nastaveni "NulujState", na ktere makro odkazuje (Database - Global Replace)
Beroun
Publikováno 06 prosinec 2008 - 14:09
Citace
Skleba napsal/a:
No starou databazi jsem smazal, nahral nove My finds z PQ, ale ted to hazi : http://img235.images...3/chyba2pp5.jpg
jak psal suplere - musíš dát:
1. Database / GlobalReplace
2. Replace State With vše vymažte
3. Uložit to jako NulujState
EDIT: delší dobu mi makro běží jen při prvním spuštění (nebo po předchozím vynulování state a county). Při přihrání nových kešek to je otázka pár vteřin, takže ukládání global replace mi tak výhodné nepřijde
Publikováno 06 prosinec 2008 - 14:21
Publikováno 06 prosinec 2008 - 14:30
Kraje jsou ve State
Okresy jsou v County
UserData2 jsem vyuzival pouze pro "pracovni ucely". Ted to jiz nemá smysl...
To rsc_cz: No vis ja patrim "exoty" kteri maji jednou tydne v GSAKu celou CR, tak to pro me vyznam ma. Pokud bych to aplikoval jen na par novych tak to vyznam nema, ale na 10000 to je jiz znat....
Publikováno 06 prosinec 2008 - 14:41

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů