Co je na tom divnýho? Prostě ho viděl u někoho. Je to přece fuk, kde ten GC viděl.kapsa napsal/a:
Me dneska docela zarazila jina vec - pridani si Geocoinu do svych "Trackables" zapisem typu - "videl jsem ho v ruce u XY". To mi tedy opravdu prijde dost divny ....
Opravdu jde ještě o geocaching ?!!!
Publikováno 01 leden 2009 - 18:58
Publikováno 01 leden 2009 - 19:19
Publikováno 01 leden 2009 - 19:25
kapsa napsal/a:
No nevim, naivne jsem si myslel, ze zapis o GC s jeho ikonkou do profilu je jakousi odmenou za to, ze jsem ho nasel a poctive odnesl zase o kousek dal.
Takhle bych si mohl do profilu zapsat prakticky jakykoli coin s tim, ze jsem ho nekdy nekde videl, treba na netu ....
Pokud u něj na netu uvidíš trackovací číslo, tak klidně, ale to se moc nestává
Publikováno 01 leden 2009 - 19:29
Na tom konání není nic zvláštního, jedná se o legální postup viz např.:kapsa napsal/a:
No nevim, naivne jsem si myslel, ze zapis o GC s jeho ikonkou do profilu je jakousi odmenou za to, ze jsem ho nasel a poctive odnesl zase o kousek dal.
Takhle bych si mohl do profilu zapsat prakticky jakykoli coin s tim, ze jsem ho nekdy nekde videl, treba na netu ....
...Další možností je předmět pouze ”objevit” (–Select one– = Discovered it). Zvolte tuto možnost v případě, že Vám TB, GC někdo pouze ukáže a nechá opsat kód nebo když předmět naleznete v kešce a z nějakého důvodu jej nechcete brát s sebou (nemáte kapsu:), nebo nemůžete splnit cíl TB, který může být napsan na papírku, který je k němu přidělán apod. ). Když ho zalogujete, dáte majiteli najevo, že je na svém místě, a ”vylepšíte” své statistiky.
Publikováno 01 leden 2009 - 19:34
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 01 leden 2009 - 19:39
Publikováno 01 leden 2009 - 20:13
Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD
Publikováno 01 leden 2009 - 20:29
Publikováno 01 leden 2009 - 20:37
kapsa napsal/a:
V pripade, ze jsem ho nasel a nechal v kesce, tak mi to prijde jeste OK, kvuli info autorovi o stavu ale zapis s komentem "videl jsem ho u XY" mi fakt prijde trosku zvlastni a spis pripomina obchod typu "ty me a ja tobe".
No nic, to je jen muj pohled na vec a mozna tomu jen nerozumim - zacinam.
Kazdopadne dik za info, skoda ze ja nemuzu napsat, ze jsem ho tam nechal, protoze nemam kapsu.
Záleží na tom, jak to kdo bere - někdo to má jako lov ikonek a discoveruje na eventech a po kamarádech co může, někdo chce jen mít evidenci předmětů, které poponesl. Já svůj seznam nalezených coinů procházím a sleduji, kam se dostaly, takže nějaké, které jsem zahlédla jen na půl oka tam mít nechci, ale stejně discover logy používám docela běžně - když lovím s kamarády a najdeme TB nebo GC společně, jeden "přenáší", ostatní "discoverují".
deathofrats.rajce.net
deathofrats13.blogspot.com
Publikováno 01 leden 2009 - 20:42
Publikováno 01 leden 2009 - 20:46
Publikováno 01 leden 2009 - 20:55
Publikováno 01 leden 2009 - 20:57
kapsa napsal/a:
DeathOfRats: Jasan, kdyz to najdem spolu, tak OK ale kdyz si to proste opisu nekde v hospode?? Tomu fakt nerozumim ....
No jo, lidi jsou různý a různý zvyky maj...
To, že někdo loguje coin, kterej měl v ruce 3 vteřiny mi ale přijde míň ulítlý, než když českej kačer loguje předmět, kterej má na fotce vidět trakovací číslo a potuluje se po Americe, zatímco kačer očividně sedí doma, a ještě tam napíše "Very nice, thanks!" (To jsem fakt jednou viděla:o)
Přijde mi, že s coiny se geocaching mění ve sběratelství, které už s původní myšlenkou trackables nemá nic společného. Proto mám radši Travel Bugy.
Ale to je každého věc, zas můžu mít doma třeba kus Kanady, když už se tam nikdy nepodívám, že.
deathofrats.rajce.net
deathofrats13.blogspot.com
Publikováno 01 leden 2009 - 21:22
Publikováno 01 leden 2009 - 21:24
Publikováno 01 leden 2009 - 22:06
Publikováno 01 leden 2009 - 22:16
Publikováno 01 leden 2009 - 22:52
alkes napsal/a:
A opravdu jde ještě o geocaching, když někdo pořád řeší, jestli "opravdu jde ještě o geocaching"? :D:D:p
Přesně tak, nechápu, že někdo nechápe, že někdo nechápe. Nechte to koňovi, ten má větší hlavu a jděte někam hledat nebo zakládat. To je jako byste donekonečna řešili, jestli je lepší plzeňský nebo budějovický pívo nebo blondýny a brunetky, ne? Nikdy nic nevyřešíte.
Apropó, nejlepší je plzeňský a brunetky
Publikováno 01 leden 2009 - 23:03
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 01 leden 2009 - 23:34
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů