Výškoměr: pouze GPS signál versus Barometr+kalibrace
Publikováno 04 leden 2009 - 2:11
Publikováno 04 leden 2009 - 2:28
Publikováno 04 leden 2009 - 3:15
Publikováno 04 leden 2009 - 9:40
Publikováno 04 leden 2009 - 9:41
Publikováno 04 leden 2009 - 10:33
Publikováno 04 leden 2009 - 10:43
Publikováno 04 leden 2009 - 20:51
Publikováno 04 leden 2009 - 21:50
Leroj: nemáš náhodou porovnání záznamů nadmořské výšky nebo ste jen semtam mrkli kolik to ukazuje tobě a kámošovi?
Sodobar: to rád slyším, ale tipuju že to byl otevřený terén s perfektním signálem-např v lese neporovnávals?
alkes: paráda-dík moc! přesně tohle mě zajímá...kupa info...
(z logů co sem přečetl mi vyplynulo, že s dobrým výhledem, jaký je na louce, kde se keška nachází, je urče nadmořské výšky i pouze pomocí GPS bez barometru dost přesné-prakticky nikdo tam neměl odchylku větší než 5m! semtam byly tuším až 40m odchylky u nějakých bluetooth modulů)
...takže moje otázka se změnila na: jak hodně ovlivňuje zastínění typu les s opadaným listím/hustý listnatý les/ okolní budovy výpočet nadmořské výšky? Jestli, například, pokud se přesnost ureční polohy při zastínění sníží např na +- 15m, nesníží se přesnost určení nadmořské výšky třeba na +-60m?
(jinak +- 15m by mi jako přesnost určení nadmořské výšky stačila...jenom aby z toho i v trochu zastíněnějším terénu nebylo najednou těhc +- 60m n. m.)
ad ta GCY7WT : škoda, že není jedna taková keš i na nějakém zastíněném (les) trigonometrickém bodě...navíc kdyby byl listnatý, tak by byla i sranda pozorovat, jak se udávaná poloha změní po opadu listí na podzim, po dešti atd:)
Publikováno 04 leden 2009 - 22:38
Publikováno 04 leden 2009 - 22:49
Publikováno 04 leden 2009 - 23:04
Citace
Tak to bohužel. Nadmořská výška mi je většinou šumákal-ash napsal/a:
Sodobar: to rád slyším, ale tipuju že to byl otevřený terén s perfektním signálem-např v lese neporovnávals?

Zkusím se na to příště zaměřit.

Publikováno 04 leden 2009 - 23:04

Publikováno 04 leden 2009 - 23:18
Citace
no já to bohužel taky sleduju jen náhodou a jen pro srandu, takže žádný další detaily nemám...al-ash napsal/a:
Leroj: nemáš náhodou porovnání záznamů nadmořské výšky nebo ste jen semtam mrkli kolik to ukazuje tobě a kámošovi?
Publikováno 04 leden 2009 - 23:19
Citace
Za špatných podmínek to bohužel může lítat pěkně jak horizontálně, tak vertikálněal-ash napsal/a:
...takže moje otázka se změnila na: jak hodně ovlivňuje zastínění typu les s opadaným listím/hustý listnatý les/ okolní budovy výpočet nadmořské výšky? Jestli, například, pokud se přesnost ureční polohy při zastínění sníží např na +- 15m, nesníží se přesnost určení nadmořské výšky třeba na +-60m?
(jinak +- 15m by mi jako přesnost určení nadmořské výšky stačila...jenom aby z toho i v trochu zastíněnějším terénu nebylo najednou těhc +- 60m n. m.)

Posílám pár obrázků pro ilustraci.
1) eTrex Legend - na vršku střechy s perfektním výhledem na oblohu
2) eTrex Legend - na parapetu okna se zastíněnou severní stranou domem + pravděpodobně nějaké ty odrazy
3) Evolve iTraxx - na stejném parapetu ve stejný čas jako 2)
4) Magellan Meridian Platinum - stejné místo jiný čas
Magellan má barometr, ale tuhle jsem zjistil, že i zobrazovaný čas na displeji jde o půlminuty blbě, takže bez záruky.
edit: nedaří se mi procpat obrázky, momentík
edit2: Už jo, ale ideální to zrovna není.
Publikováno 05 leden 2009 - 1:42
...ale z toho tvojeho obrazku si vyvozuju, ze i kdybych sel v terenu, ktery by byl stejne stineny jako to misto na parapetu, tak by udaj o nadmorske vysce, ktery by byl ukazovany uz po zprumerovani, byl dost v pohode s odchylkou mensi nez 10m, nebo to blbe interpretuju?
este dotaz: to, z ceho jsou ty obrazky je staricky eTrex Legend? zadny "H" typ nebo rada s nejakym novejsim cipem?
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů