Článek o geocachingu.
Publikováno 22 leden 2009 - 13:54
Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD
Publikováno 22 leden 2009 - 14:02
HuntBehind napsal/a:
A ty se cítíš být oprávněn mi říkat co na co můžu vztahovat?alkes napsal/a: Hmm, tohle ale težko můžeš vztáhnout na logování TB v novinách.
Ale stejne tak se prece muze alkes zeptat, proc ty se citis byt opraven ostatnim rikat, jak maji a nebo nemaji discoverovat.
No nic, du radeji na kese. Tahle dabata stejne nic nevyresi a vsichni si to dal budou delat tak jak je to bavi. A za nejaky cas se tady ta debata objevi znova. A znova....
Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD
Publikováno 22 leden 2009 - 14:02
Ale jo, já ti rozumím, vím co cheš říct...jenom nesouhlasím... teď ještě abych hledal citace toho, proč neplatí všeobecně rozšířený názor, že svoboda jednoho končí tam kde začíná svoboda druhého, ale na to teď nemám čas, protože jsem porušil pravidla, špatně zaparkoval a teď za to jdu pykat na policiimalcor napsal/a:Takze to neber jako utoky na tvou osobu, ale jako proste vyjadreni toho, ze kazdy si muze hrat po svem do te doby nez tebe to zacne omezovat. A priznejme si, omezuje te to, ze si nekdo ten TB zalogoval? Uff, tak psano v rychlosti, ale snad jsem aspon trochu vyjadril myslenku.
to byla samozřejmě nadsázka...malcor napsal/a: Ale stejne tak se prece muze alkes zeptat, proc ty se citis byt opraven ostatnim rikat, jak maji a nebo nemaji discoverovat.
Hezký den
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 22 leden 2009 - 14:03
Ne jenom ti říkám, proč si myslím, že ten příspěvek nevystihuje logování TB. Zkus neslovíčkařit a zamyslet se.HuntBehind napsal/a:
A ty se cítíš být oprávněn mi říkat co na co můžu vztahovat?alkes napsal/a: Hmm, tohle ale težko můžeš vztáhnout na logování TB v novinách.
No ono ani třeba v právu nejsou věci leckdy definovány přesně (ani být nemůžou), protože taková pravidla, aby obsáhla lidskou blbost a zároveň vyčůranost v jejich obcházení prostě nikdo postihnout nedokáže. V takovém případě by měl opravdu nastoupit selský rozum...což se tu dost často nedaří.V geocachingu je jen málo pravidel, které jsou fakt jasná a striktní. Vyskytují se hlavně při schvalování keší. Ohledně toho, jak používat nebo nepoužívat log typu discover, žádné jasné pravidlo není.
Jenže selský rozum má každý trošku jiný.
Btw. Nech už těch demagogickejch frází.
Publikováno 22 leden 2009 - 14:06
alkes napsal/a: Btw. Nech už těch demagogickejch frází.
...přečti si někdy ňákou knížku
Loučím se a končím...
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 22 leden 2009 - 14:08
Jo to je celkem výstižné.malcor napsal/a:
No, abych bral za bernou minci to co nekdo rekne jenom proto, ze je to vzdelanej clovek to je na jinou debatu. Ale k tomu odstavci. Myslim, ze geocaching je"hra" v sirsim slova smyslu nez to, co pan Sokol popisuje. On treba uvadi: "Hráč, který by ji nebral s plným nasazením a vážností, hru jenom kazí a hra »jen tak« už není hra." Jenze Geocaching je defacto solova hra - nebo v lepsim pripade cosi jako duel Owner-cacher. To, ze se lidi pri odlovech sdruzuji a nebo to, ze se vytvori komunita jako tady na serveru na tom nic nemeni. Takze kdyz to vztahnu na pripad o kterem je cele tohle vlakno tak je to jenom tak, ze cacher si zaloguje discovery a majitel TB ho bud uznaa nebo ne. Ostatni do toho teoreticky nemaji moc co mluvit....
Publikováno 22 leden 2009 - 14:11
Dík. Někdy si nějakou určitě přečtu, jenom nevím jak mi to v tomhle ohledu pomůže víc než doteď. Teď mám knih a skript až nad hlavu, takže z mé strany už toho taky víc nebude.... doufámHuntBehind napsal/a:
alkes napsal/a: Btw. Nech už těch demagogickejch frází.
...přečti si někdy ňákou knížku
Loučím se a končím...
Publikováno 23 leden 2009 - 18:59
Publikováno 23 leden 2009 - 21:57
Být to můj TB, tak nejsem zlý ani tak na ty co si "discovered it" zalogují z nějaké fotky na netu, ale spíše bych do pátého kolena proklel toho troubu co ten TB tak blbě vyfotil. To mi přijde hnusné.MaFa napsal/a:
To mi připadá jako pěkně hnusný vůči ownerovi, já teda pěkně nadskakuju už když vidím jedno discovered, natož pak několik desítek. Co vůbec má někdo z discovered na TB, to fakt nechápu. Když s TB nehnu, tak ho neloguju.
Publikováno 26 leden 2009 - 11:49
Publikováno 01 únor 2009 - 19:01
Publikováno 12 březen 2009 - 10:14
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů