Obchodný cestujúci v MoZiGo a MoZiLive
Publikováno 07 únor 2009 - 12:02
Wikipedia
V našom prípade cestujúceho za keškami.
Tu je vysledok pre Bratislavu, tradicne kesky so stredom okolo "Dóm" v okruhu 5km.
Trasa
WPT
Tu je vysledok pre Prahu, tradicne kesky so stredom okolo "Hlavná" v okruhu 5km.
Trasa
WPT
Všetky odkazy smerujú na kml subory a mal by sa vam otvorit Google Earth, samozrejme ak ho máte nainštalovaný.
Publikováno 07 únor 2009 - 12:25
c:geo, Locus
Lidi, já žiju
Publikováno 07 únor 2009 - 12:35
Publikováno 07 únor 2009 - 13:36
sowda napsal/a:
"Všetky odkazy smerujú na kml subory a mal by sa vam otvorit Google Earth, samozrejme ak ho máte nainštalovaný"
Mám nainstalovaný a neotevře se.Něco bude špatně
V IE by to malo fungovat ako pise KlaMa. Vo Firefoxe a v Opere to standardne zobrazi v okne prehliadaca (obsah suboru).
Vo Firefoxe cez prave tlacidlo mysky zvolit: "Otvorit prepojenie v exter.aplikacii" a v Opere asi len stiahnut subor do PC a potom otvorit poklepanim na kml ale musi byt nastavena asociacia suboru s GE.
Publikováno 07 únor 2009 - 19:33
c:geo, Locus
Lidi, já žiju
Publikováno 07 únor 2009 - 20:16
Tu http://www.opera-pre....php?f=1&t=1127 najdes navod ako to nastavovat v opere. No priznam sa, ze mne to v Opere 9.63 nefunguje. Aj po nastaveni to stale zobrazuje obsah suboru v okne opery. Takze zatial asi len ulozit a potom spustit v PC.sowda napsal/a:
Tak to opravdu dělá ta Opera..v IE se to otevře.
Publikováno 07 únor 2009 - 22:18
Publikováno 08 únor 2009 - 10:45
Publikováno 08 únor 2009 - 11:16
Publikováno 08 únor 2009 - 11:20
Publikováno 08 únor 2009 - 12:48
Ano efektívny algoritmus pre body, ktorých je viac ako tuším 18...by už trval dosť dlho, skúšal som si to takže to viem veľmi dobre...
Existujú však aj iné metódy, ktoré "neprejdu" síce všetkými miliardami možností a možno neurčia na 100% najnaj trasu, ale v prazi sa dajú využiť. a túto metódu používam ja v mozigo.
Tak trochu si odporuješ keď tvrdíš, že keďže neexistuje algoritmus tak je nezmysel to používať ...lebo keby existoval tak to zmysel má?
Ja tvrdím, že použitelný algoritmus na riešenie TSP(travelling salesman problem ) /nech je mozigo dokazom/aj pre viac bodov, len netvrdím, že vždy nájde to najoptimálnejśie riešenie z milionov možností.
Keď som si to skúšal s počtom bodov do 16 s metódou brute force hľadania rieśenia /vśetky možnosti/ tak mi vždy tento mnou použitý algoritmus naśiel optimum...
Ja samozrejme viem, že použitie v praxi je diskutabilné ale kaźdý nech si to zváži či sa to dá použiť alebo nie.
Nepochpil si to, že export do GE som tam urobil práve preto aby si to každý mohol pozrieť na mape aj v 3D či to čo mu mozigo vygeneruje je použiteľné alebo ani nie.
Poznáte snáď dačo lepšie ako je GE?
Publikováno 08 únor 2009 - 13:57
Publikováno 08 únor 2009 - 14:22
Ostatne, i na te wikipedii ti rikaji, ze efektivni algoritmus neexistuje. Jsi toho zivoucim dukazem.
Ano, mozna jsi pekne naimplementoval naplanovani cesty pres X bodu (coz ma k TSP jeste daleko...), muzes se tim chlubit, ale v praxi to podle mne pouzitelne neni.
Keby si este vynechal to
tak by som to mohol povazovat za normalne vyjadrenie nazoru...Zurive oponujes
Pamatam si ked si spochybnoval aj ine napady, ktore som do mozigo implementoval a povazoval ich za zbytocne a tak podobne, je mozne ze problem optimalneho spojenia bodov podla vahy /vzdialenosti medzi bodmi/ sa takym ukaze...
Mozigo chce byt programom, ktory hlada cesty a sposoby a nepouziva len niekym a niecim preslapane chodnicky /tymto neutocim na GG ani GSAK - nepoznam moznosti ani jedneho ani druheho, domyslam si len na zaklade precitaneho tu v diskusiach/
Mne sa ta funkcia paci a povazujem ju za zmysluplnu a kedze nic take "na trhu" nie je, tak som sa pokusil to naprogramovat.
Publikováno 08 únor 2009 - 14:31
Publikováno 09 únor 2009 - 22:41
Publikováno 16 červenec 2011 - 17:39
http://mozigo.risko..../Brno-trasa.htm
Brno poznam len povrchne, zadal som do Google mapky Brno a okolo ziskaneho bodu som nechal stiahnut tradicky v okoli 5km...islo o 80 kesiek z toho 17 je momentalne disabled takze ich je 63.
Tieto som si nechal usporiadat do poradia podla algoritmu "obchodny cestujuci", celkom by ma zaujimal nazor "domorodcov" ci by sa to dalo v praxi pouzit alebo ani nie...
Dakujem za nazory /gebyho radsej EE-dakujeeem/.
Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive
Publikováno 16 červenec 2011 - 19:53
Publikováno 16 červenec 2011 - 20:08
klama napsal/a:
Pozrite si tuto stranku
http://mozigo.risko..../Brno-trasa.htm
Brno poznam len povrchne, zadal som do Google mapky Brno a okolo ziskaneho bodu som nechal stiahnut tradicky v okoli 5km...islo o 80 kesiek z toho 17 je momentalne disabled takze ich je 63.
Tieto som si nechal usporiadat do poradia podla algoritmu "obchodny cestujuci", celkom by ma zaujimal nazor "domorodcov" ci by sa to dalo v praxi pouzit alebo ani nie...
Dakujem za nazory /gebyho radsej EE-dakujeeem/.
No jestli to chceš dát drive-in, tak se připrav na pěkný nervy s parkováním minimálně u 1/3. Jinak z toho výběru určitě stojí za návštěvu: Ondatra, Opuštěný stadion, Bohuslav Fuchs, ...
Publikováno 16 červenec 2011 - 20:35
Publikováno 16 červenec 2011 - 20:56
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů