Jaké koupit geo-plavidlo
Publikováno 17 únor 2009 - 12:42
nebo toto
Druhá možnost je něco jako toto
nebo toto
Podělil by se někdo se svými zkušenostmi?
V prvním případě:
(-) budu muset mnohem víc pádlovat, abych ujel stejnou vzdálenost
(-) mnohem víc to váží a předpokládám že to i zabere mnohem víc místa v kufru
(+) je to asi mnohem stabilnější, takže se nemusím tolik bát že vykoupu foťák, GPSku, případně v budoucnosti potomstvo, ale těžko říct jestli je to tak stabilní aby se z toho dalo uprostřed přehrady skočit do vody a pak na to z vody vylézt
(-) na moři to asi nepřevrátí vlny, ale zase bych se bál, že se s tím bude tak špatně pádlovat/veslovat, že neupádluju vítr a proudy a odnese mě to od břehu
(+) asi se v tom líp sedí, když jsou v tom jakási sedátka
V druhém případě:
(+) budu muset pádlovat míň než v prvním případě, ale otázka je o kolik, počítám že tak jako laminátová kanoe 20 metrů na jeden záběr to asi taky neujede
(+) je to lehčí a pravděpodobně to zabere míň místa v kufru
(-) je to labilnější, což si ale nejsem jistý, jak moc mi to vadí
(-) na moři sice možná přepádluju vítr a proudy, ale zase mě převrátí vlny
(-) asi se v tom hůř sedí, když se sedí vlastně na zemi
To je asi vše co mě takle od stolu napadá... jaké jsou vaše zkušenosti?
Publikováno 17 únor 2009 - 13:08
Publikováno 17 únor 2009 - 13:54
Publikováno 17 únor 2009 - 13:57
Publikováno 17 únor 2009 - 14:10
Publikováno 17 únor 2009 - 14:46
Padluje se tam dvoulistym kajakarskym padlem, coz mi prijde pohodlnejsi, min se nadres. Profil je placatejsi, nizsi nez u raftu nebo nafukovaci kanoe, je to prijemny rozdil, kdyz zafouka vitr.
Zadne prevazeni bagaze, pokud mozno zadne vlny (neprevrati te, ale projdou lodi od spicky po zadek) a pocitat s nahradnim oblecenim (nevykoupes se, ale budes sedet v louzi, staci co si nacakas od padla a z bot).
Pri smireni se s vyse uvedenym se s tim da absolvovat i to more pri brehu, kdyz je teplo, tak se vejde i vic lidi nez doporuceno:
nebo Balt pri usti Odry:
ba i sazavske pereje a jezy, ale to uz je ponekud masochismus
Publikováno 17 únor 2009 - 20:47
To je tady hodne predrazeny, presne tyhle jsme si pred par lety v US nakoupili za nejakych $40 kus. Prirovnal bych ho k tem, co se prodavaji v hypermarketech za tisicovku, material obycejne PVC, na melcine se prodre a po dvou letech odejde. Jezdit se na nem da, americke vodni cache z meho vodniho bookmarklistu jsou odlovene prave na nem, ale Twist vydrzi vic.vkali napsal/a:
Ještě jsem našel toto http://www.hawaj.cz/...ger-k2-211.html - na pohled to vypadá jako něco mezi těma dvěma variantama, bůh ví jestli to spojuje výhody obou nebo nevýhody obou :-)
Publikováno 17 únor 2009 - 20:58
Publikováno 17 únor 2009 - 21:07
Souhlas, na vicedenni vylety mam Baraku (tj. novejsi a vetsi Palavu) a taky spokojenost - ale na vypady k cache na ostruvek nebo jednodenni projizdku po klidne vode nebo pobrzeni cachtani u more je prece jen lepsi kajak.hrabosman napsal/a:
ja mam palavu od Gumotexu a sem s ni nanejvys spokojeny.. je prostorna, dobre se ovlada a moc se u padlovani nenadres
Publikováno 17 únor 2009 - 21:15
Publikováno 17 únor 2009 - 21:21
Pokud preferuješ spíše jedno-pádla, doporučuju vybrat mezi kanoemi: Rio Baraka Orinoco Pálava Yukon (Pálava je z nich nejrekreačnější a řekl bych nejpomalejší).
Já osobně bych doporučil kajak, nejlépe dvojkajak. A zde vidím dvě varianty - levnější jak píše Haggaeus Twist K2 a nebo zainvestovat a pořídit velkou Gumotex K2. Tu také doporučuji, mimo jíné jsme na ní s Destilem dali FTF na Los Pádlos.
Publikováno 17 únor 2009 - 21:22
Publikováno 18 únor 2009 - 8:11
http://www.vodak-spo...noko-k2/?lang=0 To je spíš, kdyby jsi se rozhodoval o jednom listu.
Já bych se asi rozhodoval pro loď, kterou mohu použít jak jako kajak, tak jako kánoi. Jak píše haggaeus - ne vždy se mi chce sedět v louži. Někdy si raději do té louže kleknu, mokrej jsem stejně, ale zdá se mi to příjemnější .
Pevná a nafukovací.... No na přehradu a klidnou vodu je lepší pevná, ale pokud se o nafukovací dobře postaráš a ohlídáš si jí a je dobrá, dá se nafouknout, že "zvoní" a chová se hodně podobně jako pevná. Jen si ji musíš ohlídat. Jel jsem kdysi kolem, když na sluníčku boucho Colorado.
Možná zkus ještě projít www.hydromagazin.cz
Tak do toho šlápni ať vidíš kousek světa.....
Publikováno 18 únor 2009 - 12:55
Publikováno 18 únor 2009 - 14:01
Ano, a v kanoi se muze klecet, kdyz potrebujes lepsi stabilitu a lepsi zaber. A kajak = 2liste padlo, kanoe = 1liste. Nebo to muzes brat tak, ze kajak pouzivaji Eskymaci na mori a kanoe Indiani na recevkali napsal/a:
Jestli to dobře chápu, tak rozdíl mezi nafukovací kánoí a kajakem je jen ten, že v kajaku se sedí na zemi, kdežto v kánoi se sedí na lavičce, je to tak?
S deblem Heliosem hydrocachuje BBBubak, zkus ho kontaktovat, pokud to tu nesleduje.Měl by někdo nějaký komentář, jaký je rozdíl mezi Twistem a Heliosem? Podle obrázku se mi zdá že Helios je takový kříženec mezi Twistem a Pálavou.
Publikováno 18 únor 2009 - 14:38
Publikováno 18 únor 2009 - 21:43
Publikováno 25 únor 2009 - 14:12
P.S. jinak fandim Barace - je to vymakana lod (teda az po kajacku a laminatce, samozrejme :-)
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů