Basin napsal/a:
?? Co považuješ za skutečný problémy geocachingu ??
...je jich víc a jejich pořadí v následujícím krátkém výčtu neznačí jejich důležitost. Takhle z hlavy mne napadají třeba např.:
1. neopatrné chování mnoha nálezců (především těch, kteří se sami o žádné cache nestarají...) u keší, tím myslím nápadné chování a hledání před mudly a ukrývání keší v přítomnosti mudlů (zřejmé i z mnoha logů) vedoucí k likvidaci cache mudly
2. nevhodně volená místa pro cache a to z hlediska a) hygieny;
umístění mudlům tzv. "před okny"; c) umístění vedoucí k poškození přírody v místech zasluhujících ochranu a co možná nejmenší "nevhodné" chování lidí (v NPR, NP, PR, NPP... etc.)
3. neustálé "cpaní" diakritiky do názvu cache
4. vkládání "odpadků" do cache, takže během pár návštěv se poměrně luxusně vybavená pixla změní ve skladiště rozbitých kinder figurek (v lepším případě) či procvaklých lístků na MHD, zmačkaných papírků, rozpuštěných bombónů a jiného trashe v případě horším...
5. neupozornění ownera cache na docházející logbook...
6. ježdění auty, motorkami či čtyřkolkami až k cachi umístěné v lese či jinde v přírodě, tam kam je podle silničního zákona VJEZD ZAKÁZÁN
7. totálně odfláknuté listingy s pravopisnými i faktickými chybami...
8. téměř naprostá rezignace na angličtinu v listingu (alespoň snaha..., hint u traditional atd.)
9. odfláknutým způsobem (jen z mapy atd.) zaměřené cache...
10. nepřečtení základních pravidel geocachingu a rezignace na jejich dodržování...
11. logy typu:
12. publikace cache na gc.com aniž je cache umístěna ve skrýši...
13. logování DNF (které vždy poměrně spolehlivě znervózní autora...) v případech typu "...v okolí bylo hodně mudlů, tak jsme tam nešli", "hodně pršelo, tak jsem se na šplhání do kopce vykašlali", "bylo hodně sněhu a tak jsem ji nevyhrabali" (u cache která v zimě vyznačenou mepřístupnost v attributes), "brána byla zavřená a tak jsme se na míst nedostali" (u cache která má časově omezenou přístupnost v attributes) etc.
14. nezalogování DNF při skutečném NE-nalezení...
15. nezalogování TB nebo GC při odběru/uložení v cache
16. bezdůvodné (nemoc je důvod..., etc.) držení TB/GC pod dobu delší než 14 dní...
17. "leak" datových spouborů se souřadnicemi keší mimo server gc.com (POI.cz etc.)
a tak dále a dále a dále...