Neongeo
Publikováno 21 únor 2012 - 20:16
stránky programu: www.neongeo.com
návod k programu (wiki) - anglicky http://www.neongeo.com/wiki/doku.php
Diskusní fórum k programu (anglicky) http://www.neongeo.com/forum/
Rychlá rekapitulace příspěvků minulých - kopie z tématu "c:geo"
Neongeo bezproblémově funguje pouze s premium účtem!
Jedná se o omezení API na straně groundspeaku, protože s basic membership je sice možno zobrazovat všechny keše,atd... ale detailní informace je možno načíst jen o 3 keších denně. Dále je pro basic member omezení zobrazení pouze klasických keší, nezobrazují se multinky, mysterky, apod...
Aplikace obsahuje obdobu mapy v c:geo s tím rozdílem, že kešky se při pohybu nenatahují automaticky, ale kliknutím na malou ikonu kostky v pravém horním rohu. V tu chvíli se načte nejbližších 50 keší okolo středu mapy. Načtení je velice rychlé! Tj. pokud někde cestuji, zjištění stavu v mém okolí je otázka jednoho kliku na ikonu - není to sice plně automatické, ale je to lepší než jiná řešení. Problém live-mapy je plně vyřešen, pokud nejedete v autě, ale pohybujete se pěšky - v takovém případě se dá zapnout funkce "Auto Cache Download", která každých 5 minut automaticky načte keše okolo Vaší aktuální polohy za předpokladu, že jste se posunuli alespoň o 500metrů. Neříkám, že je to naprosto dokonalé, ale mě si po jednodenním zkoušení aplikace natolik získala, že jsem si koupil plnou verzi (za cca 79 Kč). Po prostudování musím ríct, že v sobě kombinuje to nejlepší z oficiální aplikace od Groundspeaku a z aplikace c:geo. Lze ji využít i pro offline hledání, v nastavení settings je volba, kterou se dají dávkově stáhnout mapové podklady okolo keší načtených v telefonu, takže není třeba "dotahovat" například fotomapy v terénu. Aplikace umí samozřejmě logovat trasovatelné předměty, pracovat s pocket querry nebo například přidávat do logů fotografii. A co mě naprosto dostalo - aplikace si umí přečíst obsah "Personal cache note" (pole je dostupné přes PC webové stránky) a pokud si do této poznámky dáte text ve formátu GPS souřadnic - například řešení mysterky - tak neongeo těmito souřadnicemi automaticky nahradí původní souřadnice keše a naviguje Vás přímo na finálku! Takže doma udělám přípravu, na pohodlné klávesnici napíšu do PC, v terénu pak jen načtu online keš, souřadnice se samy přepíšou a já jdu pro finálku. :-)
... pokračování ...
1) offline mapa - je možno použít buď mapu staženou - např MOBACem (nezkoušel jsem...) nebo si nechat stáhnout mapu okolo natažených keší - to děláš volbou Info z hlavní obrazovky - pak záložka Data a pak klávesou pro menu na telefonu vyvolej menu a zvol volbu Offline Map Wizzard, vybereš typ mapy, maximální detail pro stažení a zda chceš před stažením vymazat všechny uložené dlaždice této mapy (nedoporučuji)... o ostatní se postará ten wizzard :-)
2) Co se týká vyhledávání, tak je možné použít dvě metody:
QUICK SEARCH - lze najít keš podle názvu nebo GC kódu - na uvodní obrazovce (kde jsou volby Map, Geocaches, Settings a Info) stiskni na svém mobilu klávesu pro vyvolání menu a dole se zobrazí volby Quick search, Message History a Cache database ... tak je to ta první :-)
nebo
SEARCH - to je vyhledávánípodle paramETRŮ - můžeš ho vyvolat opět pomocí kontextové nabídky, a to buď v "Map" nebo "Geocaches" a použít volbu Search - pak zadáš počet keší, referenční bod (aktuální poloha, střed mapy), filtr na obtížnost a terén a typ keše, případně ještě v Advanced doladíš zda zahrnout nalezené/vlastní/zrušené. Po stisku Search se Ti keše dle výběru naimportují.
3) překlady - Neongeo je v tuto chvíli pouze anglicky, do češtiny překlad není.
4) mapové podklady - do neongeo je možné přidávat vlastní mapové servery - definice jsou popsány na těchto stránkách http://www.neongeo.c...?id=map_servers. Výhodou je možnost kombinace dvou mapových serverů v jedněch podkladech - tak je možné sestrojit zdroj map, který se chová tak, že například do detailu 16 zobrazuje silniční mapu (např google street map) a od přiblížení 17 a dál zobrazuje satelitní snímky (google satelite map)
Publikováno 21 únor 2012 - 20:42
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 21 únor 2012 - 22:13
rumcajs_tr napsal/a:
Z důvodu rozjíždějící se diskuse na téma software NEONGEO zakládám tento toppic pro diskusi k tématu :-)
Na co Neongeo, když máme skvělý a:drake?
Publikováno 21 únor 2012 - 22:17
KAMPJ napsal/a:
Na co Neongeo, když máme skvělý a:drake?
Protože jen Neongeo (zřejmě) umí automaticky načítat a zobrazovat keše v aktivní mapě.
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 21 únor 2012 - 22:22
Publikováno 21 únor 2012 - 22:35
šlo mi hlavně o offline vektory z Locusu, které c:geo umí používat (bod pro c:geo)rumcajs_tr napsal/a:
Ahoj,
ad mapy - jestli myslíš ty offline mapy z jiného programu, tak to jsem zatím nezkoušel.
rumcajs_tr napsal/a:
ad baterka - nedokážu říct - lovil jsem s tím tři keše (asi 1hodinu) a baterka se ani nehnula... neměl jsi ještě spuštěné něco jiného? mě to přijde "v normě"
Jasně, běželo x dalších věcí, ale to mi běží vždy, čili jsem srovnával srovnatelné.
To je celkem logické, ale spíš si špatně umisťuje polohu do mapy, než že by získával jiná data z GPS. Když jsem jel ráno po městě, tak jsem se v mapě pohyboval cca 80m východněji proti skutečnosti.rumcajs_tr napsal/a:
ad navigace - mě to dovedlo na metr přesně ke keším - ale zkloušel jsem jen 3 kousky s tímhle programem - ale je fakt, že některé keše nejsou dobře zaměřené - chtělo by to zkontrolovat ve stejném místě za stejných podmínek jiným programem - z principu si myslím, že na mobilu nemůžou být lepší nebo horší navigace, protože všechny přistupují ke stejným datům interního GPS příjmače
Ano, taky bych to občas uvítal, ale což, to je drobnost... (ale další kladný bod pro c:geo)rumcajs_tr napsal/a:
ad logy - tohle mě osobně docela vadí - že se dá načíst jen 40 logů max - na oficiální aplikaci jsem byl zvyklý, že jsem si klikutím na tlačítko pod logy mohl natáhnout další a další (... dokud jsem nenašel něco užitečného ;-)
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 21 únor 2012 - 22:46
Publikováno 22 únor 2012 - 13:53
Publikováno 22 únor 2012 - 14:21
B3CrAZy napsal/a:
... a jeste otazecku mimo misu - co pouzivate na "vypocet finalek"? mam namysli kdyz je nekde E = A+B*C-D... tak abych si napsal ten "vzorec" a postupne za promene dosazuju v nejake tabulce a samo mi to vypocita souradnice - existuje neco takoveho? diky
Normálně používám chytrou kalkulačku (RealCalc se to jmenuje), která umí závorky. To většinou stačí.
Ještě mě napadlo office pro android. Ten umí tabulky...
Nebo holt papír a tužku
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 22 únor 2012 - 14:32
Publikováno 22 únor 2012 - 14:38
Publikováno 22 únor 2012 - 15:12
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 22 únor 2012 - 15:16
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 22 únor 2012 - 15:30
Publikováno 22 únor 2012 - 15:40
Publikováno 22 únor 2012 - 15:48
Tohle tam není (což je škoda) protože je to zaměřený na různé kódy a šifry a tohle autorům připadalo asi jako moc primitviní funkce.zemekoulani napsal/a:
GCC to možná skutečně je...
Tak EDIT - ta formula solver to je ono (já přehlíd tu možnost na vložení vzorce a to mě zmátlo).
A můj dotaz - používám Locus a zatím jsem nenarazil na něco co by mi vyloženě vadilo a tak se ptám - mám důvod tohle vůbec zkoušet?
Publikováno 22 únor 2012 - 18:34
Pokud nepotřebuješ (nebo nechceš) automatické načítání keší do mapy, ale stačí Ti stáhnout si určitý počet keší v určité oblasti, tak se tímhle programem vůbec nezabývej.rakato napsal/a:
A můj dotaz - používám Locus a zatím jsem nenarazil na něco co by mi vyloženě vadilo a tak se ptám - mám důvod tohle vůbec zkoušet?
Jediné 2 výhody proti Locusu:
1) automatické načítání keší do aktivní mapy (za určitých, výše zmiňovaných podmínek)
2) možnost online logování v terénu (což ale umí např c:geo, které je zdarma)
Žádnou jinou výhodu jsem po, pravda pouze jednodenním sledování, nenašel.
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 22 únor 2012 - 18:45
Publikováno 22 únor 2012 - 19:21
zemekoulani napsal/a:
Pokud nepotřebuješ (nebo nechceš) automatické načítání keší do mapy, ale stačí Ti stáhnout si určitý počet keší v určité oblasti, tak se tímhle programem vůbec nezabývej.
Jediné 2 výhody proti Locusu:
1) automatické načítání keší do aktivní mapy (za určitých, výše zmiňovaných podmínek)
2) možnost online logování v terénu (což ale umí např c:geo, které je zdarma)
Žádnou jinou výhodu jsem po, pravda pouze jednodenním sledování, nenašel.
Sleduju diskuze o kazdem softu co se muze hodit a porad ty dve vyhody oproti Locusu nevidim.
1) To sice muze byt vyhoda, ale snad jen v pripade ze mas sponzora na datove pripojeni - spuste lidem staci na kesovani zakladni nabidka operatora a pokud bude tento soft stejny datovy nenazera jako bylo c:geo, tak jim ta vyhod dlouho nevydrzi. A to nemluvim o mistech kde data tecou jen pres GPRS -- kdo v takove lokalite pouzil c:geo vi o cem mluvim (a to uz vubec nemluvim o situaci, kdy se kacer priblizi k hranici a telefon si nedej boze skoci do zahranicni site). No a co takhle kombinace PQ creatoru a Locusu - myslim ze so ce tyce datove spotreby to bude uplne jinde a svou funkci to splni taky. Tomu kdo se nehoni za FTF a nepotrebuje uplne aktualni situaci to bohate staci.
2) Logovani v terenu - no pokud si pritel Logu DIKY ZA KES tak to zvladne i Locus. Pokud chces napsat nejaky log, ktery ownerovi prozradi neco o aktualni situaci kese tak nevim kolik lidi to v terenu nebo na nejakym PT bude tukat. Takze mozan poslu prave ten log DIKY ZA KES ..ten prijde ownerovi .. no a pak ho mozan doma nejak doedituji. Ale to uz owner, ktery neprocita logy na webu nezjisti..editace a opravy uz GC.com nezasila. To radsi dam prednost Field notes - z Locusu rovnou odeslu na web a pak uz jen snadno tvorim plnohodnotne logy.
Ale tisic lidi tisic chuti. Osobne se mi Locus libi z toho duvodu ze je to program, ktery mimo jine umi taky dobre fungovat pro potreby geocachera.
Publikováno 22 únor 2012 - 19:43
http://www.neongeo.c...php?topic=562.0
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů