Ahoj, mám dotázek na logování keší vzhledem k datumu - prakticky pořád se mi stává, že když loguji on-line kešku přes Locus (PRO) brzy po ránu (třeba kolem šesté), že se mi na GC.com zaloguje k předchozímu dni. Nějak jsem to neřešil a vždycky si to pak na webu zeditoval, ale teď jsem vyrazil na power trail a logoval off-line - tedy měl jsem připravený log, do kterého se mi automaticky vyplnilo číslo nálezu i čas (ve formátu HH:mm), datum jsem měl nastavený normálně na ten den (tedy 2.7.) a logy si ukládal off-line. Kešek bylo víc, takže jsem to všechno hromadně zalogoval přes doplněk až doma na wifi a ted jsem si všiml, že se to chová stejně - všechny kešky, které jsem našel do 9:00 se mi zalogovaly jako nalezené 1.7.. Zbytek správně 2.7..
Čím to může být?
A jen tak mimochodem, nevím, jestli to patří sem, ale když jsem zkoušel logovat přes nahrání fieldnotes na gc.com, musel jsem si v doplňku nejdřív vyexportovat fieldnotes.txt. Jenže v exportování doplněk nerespektuje odřádkování, které jsem v logách udělal a celý log sloučí na jeden řádek. To mě docela štve, protže jako součást logu používám pár řádků testu, který dávám nakonec logu a bez odřádkování to nedává smysl....
A co je ještě horší, ale to už je asi fakt problém jinde, je, že regulérní fieltnotes.txt s českou interpunkcí, která dosud nebyla problém, je teď najednou pro GC.com problém - když po nahrání field notes na web gc.comněkterý z logů rozkliknu, jako že ho chci napsat, tak veškerá interpunkce (prostě všechno s háčkama a čárkama) je nahrazena hatmatilkou (přesto, že v mém uploadovaném texťáku vygenerovaném doplňkem, je vše OK - tedy až na to nerespektování odřádkování).
A jako úplně poslední dvě "mimochodem" bych se rád zeptal, jestli by nešlo do logovacího doplňku dodělat možnost protáhnout TB každou keškou, kterou loguji v terénu off-line a doma odesílám přes doplněk k zalogování. Když loguji on-line, mohu si nahrát inventář a zvolit akci s TBéčky, které mám v kapse. Když si logy ukládám off-line a pak je přes doplněk chci zalogovat, odesílá je doplněk do locusu, kde už ale není tahle možnost nahrát si TB a zvolit nějakou akci. Nešlo by to upravit - bylo by to spuer! :-).
A poslední věc... když člověk napíše dělší log, stává se pak celkový přehled logů dost nepřehledný a "dojet" v něm až na konec je tak na dlouho. nešlo by do aplikace dodělat možnost zobrazit souhr i jen "řádkově", že by tedy jeden log byl na jedné řádce - vypsalo by to třeba jen název kešky a gc k=d a log by byl vidět až při rozkliknutí. Občas by se to hodilo, když je neodeslaných logů víc a člověk chce upravit log u některého v půlce (řeším to tak, že upravím log přímo v Locusu, takže tohle mi tolik nevadí, trápí mě to ostatní :-)..)
Dík za radu a pomoc.
Tento příspěvek byl upraven od Phoenicurus: 18 červenec 2016 - 7:25