Čau všichni,
podle pročítání fóra je tu dost podobných bláznů do pohybu v přírodě, kteří si rádi občas vyrazí na výlet, jehož cílem není hledat kešky. Sice jsem zastáncem toho, že na rekreační sport v přírodě člověk nepotřebuje žádné spešl vybavení, ale některé věci prostě ten život a pohyb venku umí ulehčit nebo zpestřit. Jaké jsou vaše tipy na vybavení, které vás příjemně překvapilo, nebo bez kterého se neobejdete? A nezáleží na tom, jestli jde o krokoměr na procházky, špičkovou čelovku nebo baterku na noční výlety nebo vychytávka, která vás podrží, když se něco hodně pokazí na vícedenním treku divokou přírodou.
Vykopávám:
- poctivý švýcarák od Victorinoxu s kupou funkcí (to by člověk nevěřil, kolikrát se na cestách hodí šroubovák nebo pilka)
- LifeStraw filtr na čištění vody (taková delší trubička, přes kterou můžete pít v podstatě i vodu z kaluže)
- survival náramek (blbost, kterou jsem loni dostal k svátku od přítelky, je to vlastně náramek upletený z padákové šňůry, ten můj má na sobě mini kompas a křesadlo, ale tahám ho furt a všude a když se mi přetrhla tkanička na třídenním treku po Tatrách, byl jsem fakt rád, že ho mám a dovedu si představit i spoustu dalších využití)
- Fitbit/Garmin Forerunner (aby měl člověk přehled o tom, kolik ušel/uběhl a za jak dlouho...)
- speciální batoh na kolo/běh, který je fakt šitý na tělo, dobře odvětrávaný, není zbytečně velký a na zádech protivně nehopsá (mám zkušenost se Salomon Trail 20 a poměr cena/výkon je příjemný)
A bez čeho se neobejdete vy?